Yalıhüyük belediyesinden büyük atılım

featured

 

Yalıhüyük belediyesi Cumhuriyet meydanını genişletmek ve yeni işyerleri yaratmak ve Şehir merkezinin çehresini değiştirmek için sosyal bina yapıyor.

 

806 m2 alanı şahıslara ait olmak üzere 8 parselden oluşan arsaların istimlâk bedelini ödeyerek belediye kazandırmayı amaçlayan Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen 700 bin TL ye mal olacak olan yeni sosyal ve ticari binaları yapmak için kolları sıvadı.
Yeni yapılacak sosyal tesis ve ticari yapılarda ise 90 m2 alana lokanta,150 m2 alana fırın,50 m2 alana mağaza ve dükkân ve 80 m2 alana da kıraathane yapılacak olan sosyal tesisler tamamlandığında şehir merkezi Cumhuriyet meydanına canlılık gelecek. Tarihi merkez camiinin bulunduğu alan genişlemiş olacak. Şuan faaliyet gösteren Belediye ye ait ticari binalar ise yıkılarak kamulaştırılan yeni sosyal tesis alanlarına yenisi yapılmış olacak.
Belediye nin istimlâk bedelini ödeyerek yapacağı 806 m2 alana arsa bedeli olarak 70 bin TL ödeme yapacaklarını belirten Yalıhüyük Belediye başkanı Celal Özmen ;’’Dev bir proje için kolları sıvadık. Belediye olarak bu güne kadar yapılmış en büyük kamulaştırma oluyor. Yeni yapacağımız sosyal binalarla hem ekonomik hem de iş yeri sıkıntısını çözmüş olacağız. Hedefimiz bu yıl inşaatına başlamak. Taslak projeyi çizdirdik.700 bin TL maliyetinin olacağını düşündüğümüz sosyal ve ticari alanların tamamlanması Yalıhüyük’e yakışır bir çarşı merkezi oluşacağını düşünüyoruz. Projemizde dükkân fırın mağazanın yanı sıra üç daire üzerine lojman ve misafirhane yapacağız. Tesislerin yapılmasının ardından ticari alanları kiralayarak iş imkânlarını artıracağız. Hem de Belediyemizin gelirlerini artırmış olacağız’’dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük belediyesinden büyük atılım

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!