18 Mart Çanakkale zaferi ve Şehitler günü kutlandı

featured

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve ÇanakkaleDeniz Zaferi’nin 96’ncı yıldönümü Yalıhüyük’te düzenlenen etkinliklerle Kutlandı.

Program Hükümet konağı  önünde Atatürk anıtı önüne  çelenk konulması ile  başlandı.Daha  sonra  saygı duruşu ve  İstiklal Marşının okunması  ile  devam etti.
Programa Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Eligül,Garnizon komutanı Murat Sağıt,Belediye  Başkanı Celal Özmen,Siyasi  parti temsilcileri, resmi  kurum ve  kuruluş temsilcileri ve halk katıldı.
Çelenk koyma  programının ardından Yalıhüyük Çok programlı Lisesinin hazirlandığı resim sergisi yine  protokol tarafından ziyaret edildi.
Protokol daha  sonra Yalıhüyük Mezarlığında  bulunan Mehmet Acar’a ait Şehit mezarı  ziyaret edildi.Şehidin mezarı  başında  dua okundu.
Yalıhüyük Çok programlı lisesinin hazırladığı 18 Mart etkinlikleri Yalhüyük belediye Düğün salonunda devam edildi.Yine  burada  program Saygı duruşu ve  İstiklal Marşının okunması  ile başlayarak günün önem ve  anlamı ile ilgili konuşmalar yapıldı.
Etkinlikte  konuşan Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Eligül ;”Çanakkale  savaşları Türkiyenin kaderini değiştirdi.Çanakkale’de  gençler savaştı.Lise  çağında 16-17 yaşındaki  gençler savaştı.Doktorlarımız öğretmenlerimiz savaştı.Yetişmiş bir nesli  Çanakkale’de  feda  ettik.Analar oğullarının saçlarına  kına  yakarak askere  gönderdi.’’dedi.Konşmasına  Mehmet Akif Ersoyun çanakkale şiirinden alıntılar yaparak devam eden Eligül;”Tarih bir Milletin hafızasıdır.Tarihini  bilmeyen tarihinden alacağı derslerle geleceği aydınlatmayan toplumların hafızalarını  kaybetmiş insanlardan hiçbir farkı  yoktur.Bu vesile  ile  tarihimizi iyi  okumak ve  bilmek gerekir.Milletler hür ve  cesur insanları sayesinde  hizmet alırlar.Bu gün burada  özgürce  yaşayabiliyorsak şanlı  bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa bunu canlarını vatanlarına  feda  eden aziz şehitlerimize kahraman gazilerimize   borçluyuz.”dedi.18 Mart Çanakkale  programı  daha  sonra okunan şiirlerle devam etti.Daha  sonra Çanakkale’de  şehit düşmüş bir askeren şahadet şerbetini  içmeden önce  eniştesine  gönderdiği  mektup okundu.B u  sırada salonda  duyguluanlar yaşandı birçok katılımcı  gözyaşlarına  hakim olamadı.
Programın son bölümünde  ise Çok Programlı lisesinin hazırladığı Çanakkale’de düğün var tiyatro  oyunu büyük beğeni  topladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
18 Mart Çanakkale zaferi ve Şehitler günü kutlandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!