Kalaycı:’’2023 lider Ülke Türkiye vizyonu MHP nin’’

featured

 

MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı TBMM genel kurulunda 29 Mart 2011 tarihinde yaptığı konuşmayı basınla paylaştı.

 

TBMM Genel Kurulu’nda  29.03.2011 tarihinde MHP Grubu adına söz alan Konya Milletvekili Mustafa KALAYCI’nın  AKP günlük politikalarla Ülkemizi yönetiyor ve “2023 Lider Ülke Türkiye” vizyonunu bir siyasi proje olarak 1999 yılı seçim beyannamesiyle kamuoyuna takdim eden Milliyetçi Hareket Partisidir dedi. 
Kalaycı açıklamasının devamında;

‘’AKP günlük politikalarla ülkemizi yönetiyor

Son günlerde, başta Sayın Başbakan olmak üzere, AKP’den her temsilci 2023 vizyonundan bahsetmektedir. Hatta Sayın Başbakan 22 Şubat 2011 tarihli grup konuşmasında “Şimdi on iki yılı kapsayan bir beyanname hazırlıyoruz. Bizimki Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’nin geleceği konumu hazırlayan bir beyanname olacak.” diyor, devam ediyor: “Şimdi 2023’ü konuşuyorlar, fakat söylediğimiz aynen çıktı işte. Dedik: ‘Bak bunlar şimdi bunu da sahiplenirler.’” diyor Sayın Başbakan. Şimdi buna ne diyeceksiniz? İnsaf, sadece Google’da yapılacak kısa bir taramada bile 2023 vizyonunun kime ait olduğu görülebilir. Kopya çekerken yakalananlar suç bastırmaktadır. Bu, siyasi kapkaççılıktır. Son günlere gelinceye kadar Sayın Başbakanın hiçbir konuşmasında ve AKP’nin dokümanlarında 2023 vizyonunu bulamazsınız. AKP sekiz buçuk yıldır ülkemizi günübirlik politikalarla yönetmiş, öngörüsüz ve vizyonsuz olduğunu da ortaya koymuştur.

AKP SİYASİ KAPKAÇ YAPMAKTADIR

Sayın Başbakan ve AKP’nin 2023 vizyonunu sahiplenmesi siyasi kapkaççılık olduğu kadar, Türkiye’ye vereceği hiçbir şeyi kalmayan AKP’nin iflasının da tescili olmuştur. Bu yaklaşımın, Milliyetçi Hareket Partisinin kamuoyuna çok önceden açıkladığı siyasi projeyi sahiplenmek olduğu da açıktır. En azından Sayın Başbakanın ilham kaynağının Milliyetçi Hareket Partisi olduğu inkâr ve tevil götürmez bir gerçektir. Sayın Başbakan ve AKP zihniyetinin siyasi kapkaç anlayışının, siyasi geçmişlerine ve siyasi anlayışlarına bakıldığında, aslında yadırganacak bir yönü de bulunmamaktadır.

“2023 Lider Ülke Türkiye” vizyonunu bir siyasi proje olarak 1999 yılı seçim beyannamesiyle kamuoyuna takdim eden de Milliyetçi Hareket Partisidir.
Son günlerde Sayın Başbakanın ısrarla bahsettiği “2023’te ülkemizin dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olma.” beyanı bizim 2000 yılında tayin ettiğimiz bir hedeftir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 vizyonuna yıllardır partimizin program, proje ve beyannamelerinde yer verdik, 2023 hedeflerimizi yıllarca savunduk ve milletimize gelişmiş ve küresel klasmanda lider Türkiye’yi kuracağımızın her fırsatta sözünü verdik. 2023 hedeflerini merak edenler İnternet’ten ya da Devlet Planlama Teşkilatının arşivinden Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı’nı ve TÜBİTAK arşivinden Vizyon 2023 kapsamında hazırlanan proje ve raporları temin ederek 2023 vizyonunun içeriğini ve asıl sahibinin kim olduğunu açıklıkla görebilirler.’’dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kalaycı:’’2023 lider Ülke Türkiye vizyonu MHP nin’’

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!