Recep Konuk Seydibey’i tanıttı

featured

 

Konuk:”Seydibey parmak patates entegre tesisleri Türkiye’nin talebinin yaklaşık %25 ni karşılıyor.”dedi.

 

Seydibey parmak patates entegre tesisleri mahallinden mal alma oranını en iyi kullanan tesis olma özelliğine sahip %85 rakamlarına ulaştırdı.

Konya’nın yükünü Seydişehir’le beraber suğla gölünde değil Okyanuslarda yüzdüreceğiz.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Türkiye’nin en büyük kurulu üretim kapasitesine sahip olan Konya Şekere bağlı Seydibey Patates Entegre Üretim Tesisleri’ni Konya, Seydişehir, Beyşehir’den gelen yaklaşık 70 kişilik bir gazeteci ordusuna gezdirdi.

Konuk, Gıda sektörünün dünyada en ön plana çıkacak sektör olduğunu ifade ederek, Dünya platformunda gıda konusu gündeme gelse Konya ovasının kesin bu konunun içinde yer aldığını belirtti.

Pankobirlik genel başkanı ve Konye şeker A.Ş yönetim kurulu başkanı Konuk Gazetecilere Seydibey patates entegre üretim tesislerini baştan sona gezdirerek Seydibey tesislerinin dünyanın en modern cihazları ile donattıklarını belirtti.

Konuk Tesislerle ilgi olarak verdiği bilgilerde;’’ ”Tesis işlediği ham maddenin yüzde 85’ini mahallinden temin etmektedir. Diğer tesislerde bu oran yüzde 15 civarındadır. Tesislerde yılda 60 bin ton ham madde, yaklaşık 30 bin ton da mamul üretilmektedir. Burada sadece parmak patates değil, onun atıklarından elde edilen ileri işlenmiş ürünler de bulunmaktadır. Tesislerde hiçbir ürün zayi olmaz. Bu kurumun en büyük girdilerinden biri olan enerjinin yüzde 30’unu biyogaz tesisleriyle sağlayacağız. Hem ürünlerin atılmasını engelleyecek hem de enerji ihtiyacımızı karşılamış olacağız. Burası bir kampüs olacaktır. Ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacaktır.”dedi. 300 bin metrekare alan üzerine kurulu olan tesislerin 50 bin metrekaresinin kapalı alandan oluştuğunu dile getiren Konuk, tesisin 10 bin ton mamul madde saklama kapasitesine sahip olduğunu belirterek, ”Girdi maliyetlerimizi aşağı çekecek bölgenin en büyük doğal deposunu Konya’ya kazandıracağız. Konya-Seydişehir karayolunun 45. kilometresinde, bir dağın delinmesiyle yapımına başlanılan 165 metre uzunluğunda, 65 metre genişliğindeki doğal depomuzda hiçbir enerji harcamadan 10 bin ton patatesi saklayacağız. Bu depo dünya sektörüyle yarışmak için çok önemli” diye konuştu.

Tesiste 200 civarında işçinin çalıştığını söyleyen Konuk, araziyle birlikte değerlendirildiğinde 10 bine yakın insanın bu tesisten ekmek yediğini vurguladı.

Bu yılın sonunda et ve süt entegre tesisin kurulacağını belirten Konuk günde bin ton sütün işleneceğini ve 3 bin hayvan kesimi yapılacağının müjdesini verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Recep Konuk Seydibey’i tanıttı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!