İyi ki varsın lanetlenmiş şeytan–1-

Rahman olan, Rahim olan, Selam olan, Vedüd olan, Gafur olan, Kabid olan, Kahhar olan Yüce Allah’ın isimleriyle kovulmuş şeytandan Allah’a sığınıp, Rahman ve Rahîm Allah’ın adıyla başlarken, şeytanı yaratan Rabbime sonsuz şükürler olsun…  Çünkü ben ve biz gibiler; şeytan sayesinde müslüman ve mümin olarak şeytandan kaçıp Allah’a ve Peygamber (s.a.v.)’e bağlandığımız için müslümanız – müminiz…

Dostlar unutmayınız ki; hepimizin toprağı doyuracak kadar küçük lokmalar olacağımızı ve işlediğimiz günahlar eğer tabiri caizse beş kuruş bozuk para etseydi, şimdilerde şeytanın ne kadar zengin olduğunu hissederdik – görürdük. Değil mi?
Hâlbuki şeytani yolların geneline insanlar; içkiyi, kumarı, meyhaneyi, barı, fuhuş evlerini, hırsızlık, yolsuzluk, arsızlık vs. vs gibi kötü amelleri hep kendi paralarıyla ayakta tuttukları, hepinizin ve hepimizin malumudur. Dolayısıyla uğruna bu kadar harcama yapılan şeytan,  aç, sefil, taşlanmış, kovulmuş olduğu halde insanlar nazarında yine de fakir ve miskin, Rahmanın nazarında ise; cennetten, rahmetten kovulmuş ebedi cehennemlik biridir.
Kul olarak yapmış olduğumuz hatalardan dolayı bizi Allah (c.c.)’a işlemiş olduğumuz günahlardan arınıp tertemiz olarak sevdiren hiç şüphesiz tövbedir. Öyle bir tövbe ki bir daha yapmamak üzere sevgiyle, saygıyla, gözyaşıyla, ahu zarla yaratana dönmek, kaydıyla yapılan bir tövbedir. Neden derseniz, çünkü hiç kimse Allah (c.c.)’ın affetmeyeceği kadar günahkâr değildir. Diyor Mustafa İslamoğlu.   
Ne kadar da doğru, çünkü bizler içkicinin içki dilini Hz. Allah (c.c.)’tan önce cezalandıramayacağımızı, ancak yapma! İçme! Kullanma! Gibi, İkna metodumuzu kullanmanın yanı sıra birilerinin ismini anmak için değil de ( ki olsaydı ben anne ve babamın ismini anarken hep abdest almak isterdim.), yalnız ve yalnız Kur’an okumak ve Namaz kılmak, Kabeyi tavaf etmek bir de layık olarak yaşayıp, layık olarak vefat edenlerin cenaze namazını kılmak için abdest alanları, Peygamberi bir miras olan ezanıyla,  giyimiyle kuşamıyla Rabbisine bağlılığını gösterircesine giyiminden kuşamından dolayı da kimseyi rencide etme hakkı da verilmemiştir. Olmamalı da! Dolayısıyla bu da bizlere Peygamber (s.a.v.)’i tebliğidir. Çünkü ‘O’(s.a.v.) bile tebliğ sonucu islam’la müşerref olmayanların halini düşünüp üzülürken Yüce Allah (c.c.) “ Bize düşen ancak apaçık bir tebliğdir.” (Yasin 36/17) Buyurarak bizlere yol göstermiştir. Bizlerde kul olarak bizleri yoktan var eden, şekil veren, birilerini birilerinden takva en üstün kılan Yüce Allah (c.c.)’a binlerce hamdu senalar olsun. Yapabildiğimizden dolayı gece ve gündüzleri kibirlenmiş – gururlaşmış, kararmış yüzümüzü gece gibi ayıplarımızı affederek örten Yüce Rabbimize şükürler olsun. İyi ki şeytan yaratılmıştır. O yaratılmasaydı bizler Rabbimizin cemalini görmek için ibadet ve itaatte, Hz. Peygamber (s.a.v.)’e tabi olmak için sevgi ve hoşgörüde, yardımlaşmada, paylaşmada bulunma cesaretini gösteremezdik. Hal böyleyken; kazandığı sevaba sevinen, maruz kaldığı günaha da ciddi şekilde üzülen insan kâmil Müslüman’dır, mümindir.  Varmısınız dostlar dünya ve ahiret hayatımızda ‘Kâmil’ Müslüman mümin olmaya… Yüzünüzden tebessüm, dilinizden dua eksilmesin. Görüşünceye dek hoşça kalın dostça kalalım…

Yusuf ÇAKICI
Yalıhüyük / KONYA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
İyi ki varsın lanetlenmiş şeytan–1-

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!