Davutoğlu; ‘’Dünyanın en güzel elmaları Yalıhüyük’te’’

featured

Dışişleri bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili adayı Ahmet Davutoğlu Yalıhüyük’te açık hava toplantısı düzenledi.

 

Seçim çalışmaları kapsamında Konya’nın ilçelerini gezen Bakan Davutoğlu, bu günün programında yer alan Akkise Kasabası Ahırlı İlçesi, Yalıhüyük ve Ortakaraören kasabalarında açık hava toplantısı düzenledi.
Yalıhüyük girişinde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Celal Özmen, İlçe yönetimi ve kalabalık partili tarafından karşılanan Bakan Davutoğlu Cumhuriyet Meydanına geçerek halka hitap etti.
Meydanda açılış konuşmasını İlçe Başkanı Bülent Tekin yaparken, Belediye başkanı Celal Özmen Dışişleri bakanı Davutoğlu nu İlçelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Seçim konvoyunda Bakan Davutoğlu’na Konya Milletvekili adaylarından Harun Tüfekci, İlhan Yerlikaya, Milletvekili Ali Öztürk, Konya İl yönetimi ve partililer eşlik etti.
Cumhuriyet Meydanı bayraklarla donatılırken toplantı alanına sivil toplum kuruluşlarının ‘’Bakanım hoş geldiniz’’ pankartları asıldı.
Referandumda %81 oy oranı ile evet diyen Yalıhüyük halkına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Davutoğlu;’’Yalıhüyük insanı çalışkandır. Gurbette Avrupa’da çalışırlar ve Memleketimizi en iyi şekilde temsil ederler. Bizde onlara her yerde sahip çıktık sahip çıkıyoruz. Bundan sonra’da sahip çıkacağız. Bende Torosların çocuklarıyım. Torosların insanları hiçbir güçlükte pes etmezler. Sizlerin verdiği destekle dünyanın her yerinde başımız dik duracak. Bölgemiz Milletvekili Harun Tüfekçi, Ali Öztürk, İlhan Yerlikaya bu güne kadar sizlerin yanında oldular, bundan sonrada hep yanınızda olacaklar.’’dedi.
Konuşmalarını sürdüren Davutoğlu;’’Biz güçlü bir devletiz. Onurlu bir devletiz. Güçlü bir ekonomi istiyoruz. Halkı ile bütünleşmiş, Millet egemenliğini sağlamış bir ülke istiyoruz. Onun için son sekiz yıl içine yapılanlara bir bakın, artık bugün çocuklarımız okula başlarken hiçbir aile hiçbir anne ve baba kitap parasını nereden bulacağım diye düşünmüyor. Okullarımızı bilgisayarlara dağıtıyoruz. Projelerimizle öğrencilerin en teknolojik sistemlerle öğrenim görmesini sağlıyoruz. Hep beraber gelecek nesilleri en güzel şekilde yetiştireceğiz.
Yalıhüyük dünyanın en güzel meyvelerini yetiştiriyor. Engüzel elmaların burada olduğunu ben çocukluğumdan buyana bilirim. Hep beraber bu bereketli topraklarda meyveciliği geliştireceğiz. Sıfır faiz kredilerini kullanarak geliştireceğiz.’’dedi.
Konuşmalarının son bölümünde ekonomiden bahseden Bakan Davutoğlu;’’Bundan on sene önce çok küçük hesaplar için IMF kapılarında bekleyen bir Türkiye vardı. Birkaç milyar dolar için. Şimdi dünyanın her yerinde bütün mazlumların yardımına koşan bir Türkiye var. Pakistan’da deprem oluyor sel felaketi oluyor ilk önce biz gidiyoruz. Haiti’de deprem var ilk olarak biz ulaşıyoruz. Çünkü artık sizin gibi vakur ve güçlü bir ülke var.Bu ülkenin daha da güçlenmesini istiyor musunuz? Bu ülkenin daha da güçlenmesi için ileri demokrasi istiyor musunuz? Yeni bir anayasa ile Millete egemenliğinin tam teminat altına alınmasını istiyor musunuz? Türkiye’nin güçlenmesini Türkiye’nin ekonomisini dünyanın en büyük on ekonomisinden biri haline gelmesini istiyor musunuz? Nerede bir Türk varsa başı dik onurlu bir şekilde bu ülkeyi temsil etmesini istiyor musunuz? Dünya’da sözü geçen lider bir ülke istiyor musunuz? ‘’diye soran bakana Yalıhüyük’te evet cevabı alan Davutoğlu;’’o zaman bu evet’i 12 Hazirana taşıyın dedi. Davutoğlu sözlerinin sonunda Bu ülkeyi hiç kimseye muhtaç etmeyeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.
Açık hava toplantısının ardından Merkez Camii hakkında bilgi alan Bakan Davutoğlu Belediye binasına geçerek bir süre Başkan Özmen ve beraberindeki heyet ile görüşerek belediyenin sorunlarını dinledi.
Yalıhüyük’teki programının son bölümünde Hükümet konağına Geçen Bakan Davutoğlu İlçe hakkında Kaymakam Muharrem Eligül’den brifing aldı.
Yalıhüyük ziyaretini tamamlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Ortakaraören kasabasında Açıkhava toplantısı yapmak üzere İlçeden ayrıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Davutoğlu; ‘’Dünyanın en güzel elmaları Yalıhüyük’te’’

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!