Öğrenciler Merkez camii ziyaret etti

featured

Yalıhüyük’te Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısı ile düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafında camilerle çocukları buluşturma projesi kapsamında başlatılan programda Yalıhüyük Merkez İlköğretim okulu öğrencileri Merkez camii ziyaret ederek Cami  imamı Sıtkı Güccük’ten bilgi aldılar.
Yalıhüyük Müftüsü Mustafa Öztürk’de programda yer aldı. Öztürk, Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle bir takım etkinlik düzenlediklerini belirterek;”1-7 Ekim tarihlerinde her yıl Camiler ve  Din görevlileri haftasını kutluyoruz. Bu yıl geçmiş dönemlere göre  farklı bir uygulama yapıyoruz.İlçe  Eğitim müdürlüğü ile  İlçe  müftülüğü   arasında  yürütülen ortak bir çalışma ile çocuklara  camiyi  tanıtmayı hedefliyoruz.Bu yıl ki  tema  olarak Cami çocuk buluşması  ve  Din görevlileri gönüllüğü  esas alan çalışmamızın olumlu geçtiği kanaatindeyim.”dedi.Öztürk; Camilerin cami  cemaati  ne  kadar çok olursa  o kadar şenlenmiş olacağına  vurgu  yaparak devam ettiği konuşmasında;”Çocuklarımızı camiyi  tanıtmada  camiye  gelmelerini sağlamada ne  kadar etkili olursak yarının büyükleri  olarak onları camiye  gelmesini artırmış oluruz.Şayet bunu   sağlayamaz isek camilerimiz boş kalır.Ayrıca  Çocuklarımızı  camiyi sevdirme  konusunda  daha  büyük gayretlerimiz olacak. Kutladığımız haftanın bir diğer yönü  de Din görevlileri açısından gönüllülük esasıdır.Bu  noktada daha  gayretli  olurlarsa  daha  da  başarılı olunacaktır.”dedi.
Merkez cami imamı Sıtkı Güccük’de çocukları cami de ağırlamaktan dolayı çok mutlu oldukları belirterek; Çocuklarımıza camiyi sevdirmek için böyle  uygulamaların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Yaz dönemlerinde çocuklarımız için camilerimizde  kurs açılıyor.İlk başta  baya  bir yoğun talep oluyor.Ancak bir iki  hafta  sonra  bu  sayı  düşüyor.Burada  bizler kadar ebeveynlere de çok görev düşüyor.”dedi.
Merkez İlköğretim okulu Müdürü Mustafa Ceran ‘da konuşmasında;”İlçe Müftülüğü ve İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğümüzün birlikte  uyguladıkları  bu  program çok faydalı  olmuştur. Öğrencilerimiz cami ve  din görevlileri hakkında  bilgi  sahibi  oldular. Camilerin işlevlerini cami de nasıl davranmaları gerektiği noktasında bilgilendiler. Bir Müslüman olarak cami içinde hangi bölümler var bu bölümler nasıl kullanılıyor konusunda eğitilmiş oluyorlar.”dedi.
Camiyi  ve  cami  içindeki  bölümleri gezen ve  yetkililerden bilgi  alan öğrenciler kendilerine  yöneltilen soruları  yanıtlamayı da  ihmal etmediler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Öğrenciler Merkez camii ziyaret etti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!