Yalıhüyük pompa istasyonunda hırsızlık

featured

Suğla sulama birliğine ait su pompa istasyonu pompa motor kabloları kesilerek çalındığı belirtildi.

 

Yalıhüyük-Ahırlı İlçeleri ve bu ilçelere bağlı dokuz köyün arazisini sulamada kullanılan Suğla sulama birliğine ait su pompa istasyonunda bulunan Pompa besleme kabloları kesilerek çalındı.
Edinilen bilgilere göre bir yıldır Medaş’a 50 bin TL elektrik borcundan dolayı enerjisi kesik olan pompaların çalışmadığını fırsat bilen hırsız ya da hırsızlar gece istasyonun kapısını kırarak içeri girdikleri istasyonda bulunan beş adet pompa motorunun 3×85 kesitindeki yaklaşık 400 metre uzunluğundaki kabloları keserek kayıplara karıştığı öğrenildi.
Suğla sulama birliği Başkanı Yusuf Asıltürk ve çalışanlarının sabah istasyona geldiklerinde kabloların kesilmiş olduğunu gördüklerini belirterek olayı Jandarmaya bildirdiklerini söylediler.

Suğla sulama birliği başkanı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;”Medaş yetkililerine borcumuzdan dolayı kesilen Elektriğin açılmasını güvenlik açısından istemiştik. İstasyonumuzda bulunan güvenlik kameraları ve alarm sisteminin çalışabilmesi için elektrik’e  ihtiyaç olduğu  burada İlçeye  uzak olduğu için hırsızlık olayının olmasından endişe  ettiğimizi  söyledik. Bütün bunların ışığında ne dediysek Medaş yetkilileri enerji vermediler. Dolayısı ile böyle  bir hırsızlık olayı  ile  karşı karşıya kaldık. Zaten Çiftçimiz 2011 yılında geçtiğimiz kış dönemi sel afetinden dolayı verim alamamış ve birliğimize borçlarını ödeyememişti. Biz Medaş’a olan borcumuzu biliyoruz. Torba  yasasından faydalanarak çiftçilerimiz borçlarını 5 yıla  yayarak ödeyeceklerdi. Diğer borçlu  olan çiftçilere da  borçlarından dolayı  haciz işlemi  başlatılmıştı.Bütün bunları  Medaş yetkililerine iletmemize  rağmen Elektrik’in kesilmesi  sonucu alarm sistemlerimiz çalışmamasından ötürü  hırsızlık olayı ile  karşı  karşıya kaldık.Zarar Yaklaşık 60 bin TL dir.Bu  kaybı  kim önleyecek”diye  yakındı.
Suğla sulama istasyonunun daha önce de kablo ve bakır baraların çalındığı, en son yaşanan hırsızlık olayında ise zararın yaklaşık 60 bin TL olduğu belirtiliyor.
Olay yeri inceleme ekipleri Pompa istasyonuna gelerek parmak izi ve delil topladığı belirtilirken Jandarma olay ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük pompa istasyonunda hırsızlık

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!