Yalıhüyük Kuran Kursuna kavuştu

featured

Yalıhüyüklü  vatandaşların talebi  doğrultusunda  harekete  geçen İlçe  Müftülüğü Yalıhüyük Bozkır yolu caddesi  üzerinde bulunan Ulu cami altında Kuran kursunu açtı.

 

 

Açılışa İlçe  Kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Celal Özmen,İlçe Emniyet Amiri İbrahim Arslan,İl Müftü  Yardımcısı Hamze Küçük,Seydişehir Müftüsü Sıtkı Beydilli,Yalıhüyük İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk,İl Genel Meclisi Üyesi Niyazi Atalay,Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Tekin,MHP İlçe Başkanı Hasan Akyıldız,Kamu kurum temsilcileri kursiyerler ve halk katıldı.
Proğramın sunuculuğunu İlçe Müftülüğünde görevli Yusuf Çakıcı Yaptı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan  programda daha sonra Merkez Camii imamı Sıtkı Güccük’ün Kuran-ı  Kerim okuması ile  devam etti.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk ;”İnsanlığı dalaletten hidayete  çıkaran Kuranı kerim olduğunu ifade ederek sözlerine  başlayan Öztürk;”bin 400 yıldan bu  yana  Kuranı Kerim kendisine tahammülü olanları devamlı  aydınlığı çıkarmış, ondan uzak olanlar ise karanlık içerisinde bocalamışlardır. Kuranı Kerimin okunması manasının bilinmesi Yaşanması Bir müslümanın önemli  vazifeleri  arasındadır.İlçemiz küçük bir ilçe  ama  burada otuz kırk yıl önce  sayısız hafızlar yetiştirmiştir.Böyle  mazisi olan bir İlçede uzun bir süredir Kuran kurusunun kapalı olması bizleri  üzüyordu.Allaha  şükürler olsun sizlerin katkıları  ile  Başta  Kaymakamımız ve  Belediye  başkamınızın destekleri  ile Kuran kursumuzu açmış bulunuyoruz.Emeği  geçen herkese  teşekkür ediyorum.””dedi.

Programda ikinci konuşmacı olarak İl Müftü Yardımcısı Hamza Küçük’ de  konuşmasında; ”Konyamızda ve Bağlı ilçelerinde çok ciddi şekilde Kuran kursları artış göstermiştir. Bu bizleri fazlası ile memnun etmektedir. Diyanet İşleri başkanlığımızın programa aldığı Hizmet çeşitliliği projesi var. Bu proje ile daha çok insanımıza ulaşarak kuran kurslarında 32 haftalık bir programı hayata geçireceğiz. Şuanda Konya da 10 pilot bölgede bu projeyi hayata  geçiriyoruz. Bu proje ile isteyen her vatandaşımız istediği zaman Kuran-ı Kerimi öğrenebilecek. Konya da  şuan da  31 tane  yatılı  Kuran Kursumuz var. Ayrıca  bu  yıl açılanlar hariç 370 kuran kursumuz var. Bu yıl da  tahminen 100 tane  açıldı  bununla  birlikte 470 Kuran Kursumuz açılmış oluyor. Bu  kuran kurslarında  bin 200 tane  hafızlığa çalışan öğrencimiz var.11 bin de  Kuran-ı  Kerim öğrenen öğrencimiz bulunmaktadır.”dedi.

Kürsüye  en son gelen İlçe  Kaymakamı Muharrem Eligül Geçtiğimiz günlerde  Hakkari’de şehit düşmüş güvenlik mensuplarına rahmet ve  yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı  konuşmasında ;”İçinde  bulunduğumuz çağ  teknolojik bakımdan  ne kadar ileri  olursa  olsun,manevi  olarak ta bir o  kadar yoksulluk içerisinde ve açlık içerisindedir.Bu gün dünyanın her tarafında kan ve gözyaşı, manevi  hastalıklar insanlığı abluka  altına  almıştır.Bütün bunların sebebi sahip olduğumuz değerlere sahip çıkmamaktır. Sahip olduğumuz en büyük değer de  bin 400 yıldan beri  dünyamızı  aydınlatan yüce  dinimiz İslam ve  onun rehberi  olan Kuran dır. Kuranı  Kerim’in verdiği mesajlar evrenseldir ve bütün insanların bu  mesajlara  uymasını tavsiye  ve emir etmektedir.İlçemizde  açılışını  yaptığımız Kuran kursunun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor,açılmasında emeği  geçenlere  teşekkür ediyorum.”dedi.
Daha sonra protokol Kuran Kursunun açılış kurdelesini kesti Kurs binasını gezdi. Kursiyerlerin hazırladığı ikramlar davetlilere sunuldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük Kuran Kursuna kavuştu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!