Yalıhüyük Diyanet-sen’den kınama

featured

Yalıhüyük Diyanet-Sen İlçe Başkanı Yusuf Çakıcı Hakkari’de  teröristlerin düzenlediği hain saldırı kınamak için Mesaj  yayınladı.

 

 

Çakıcı Mesajında  Şu ifadelere  yer verdi;
  Ölüm bile haince olmamalı!
  Hiç şüphesiz dünyadaki bütün yollar ölüme çıkar. Ölümden sonra yollar tek yola iner, o da Allah (c.c)’dan başlayıp, yine Allah (c.c)’da biter. Beden ve ruh dan meydana gelmiş olan insan, bedeniyle değil, gerçek manada ruhuyla insandır. Topraktan yaratılmış olan cesedin akıbeti yine toprak olacağı halde, sayesinde insanın insanlığını kazandığı ruhu, Yüce Allah (c.c.)’ın ebedilik fikriyle ve ebedi olma fıtratıyla yaratılmıştır.
 Malumunuz olduğu üzere hayat ne kadar gerçekse ölümde o kadar gerçektir. Unutmayalım ki, her uyuyan kimsenin bir vakit uyanacağı, her yaşayanın bir gün öleceği, her ölenin bir zaman gelip dirileceği ve her dirilen kimsenin de Allah (c.c.)  tarafından sorguya çekileceği mutlaktır. Hani derler ya boynuzsuz koçun hakkı boynuzlu koçtan alınacaktır. Aynen öyle… Dünyada, doğum ve ölüm arasında belirli ve sınırlı bir zamandan ibaret olan insan hayatı; çocukluk, gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerini kapsar. Bu haliyle insan; doğan, yükselen ve batan bir güneş gibidir. İnsan ömrü, ilahi bir takdir ile belirlenmiştir, ne azalır ne de çoğalır, Yüce yaratıcının belirlediği kadar devam eder. Ancak, Şairin dediği gibi:
Kiminde güller açar, kimi var küskün ölür
Kimi Allah dostudur Melek den üstün ölür.
Hiçbir şey baki değil, her kes ölümü tadar,
Rabbimden emir gelir, ölümde bir gün ÖLÜR! İşte bu Öyle bir ölüm ki haince olmamalı.
  Ne acı ki,  Dağlıca, Aktütün saldırılarını daha unutmadan yine yüreğimizi yaktılar yürekleri yansın; yine birçok aileyi yıktılar aileleri yıkılsın, yeni anneleri evlatsız bıraktılar kendi anneleri evlatsız kalsın, yine eşleri kocasız bıraktılar eşleri kocasız ve dul kalsın, dahası yavruları yetim bıraktılar yavruları yetim kalsın. Bizlerden canlarımızı kopardılar canları kopsun ve yüreklerimizi dağladılar. O hainler.  Bir tek onlar mı? Hayır! Hayır! Onları destekleyenler, körükleyenler. Nemalananlarda dâhil olsun Ey Kimsesizler Kimsesi Yüce Allah (c.c.)’ım!
“…Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer
Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhidi
Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makber’i kimler kazsın?
Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.
Muhataplarının ölüm haberlerini duyunca ve görünce yine gözyaşı döküp ülkemizin baş belası terörü destekleyenlere beddualar ederek kinlendik ama galiba böyle giderse hiç bir şey değişmedi ve görünürde de değişmeyecekte. Ama hükümetimiz ve ordumuz siyası malzeme yapmadan on misliyle karşılık vermelidir.
  Bir zamanlar imanlı irfanlı insanlar tarafından seçilip meclise başörtülü olarak gönderilen bir milletvekili hanımefendiyi linç edercesine dışarı dışarı diye nara atanlar. Ne acı ki bugün eli kanlıların anne katili çocuk katili olan dağdaki dağ uzantısı terör örgütüyle el ele, kol kola olan kirli ve ağzı paslıların barış ve demokrasi safsatasının sahte savunucuları kandan gıda alarak beslenip, ağızlarına barış yakışmadığı gibi onları eylem ve söylemleriyle destekleyenlerin, insanlıktan nasipsiz, dinden imandan, Kur’andan uzak, bölücü örgütün zurnacılığını yapan vampirlerin benim meclisimde pervazsızca konuşma cesaretinde bulunmalarına ses çıkaramayanları kınıyorum.
  Dünyanın neresinde olursa olsun boğazımıza dizilen acıları zalimler hainler tarafından can evlatlarımızı daha hayatlarının baharında iken; şehit edenleri lanetle telin ediyorum. Acaba neden bir hiç uğruna güllerimizi dalından koparıyorlar. Atılan bombalar sadece şehit ailelerini değil, doğusuyla batısıyla bütün ülkeyi maalesef vurdu. Ateş yalnızca düştüğü yeri değil, 70 milyonun yüreğini yaktı. Yürekleri yansı inşallah.
  Dostlar hani roket namlusuna boru diyenler diyorlardı ki bizim sınırlarımız 24 saat gece görüşlü termal kameralar ve kontrol noktaları ile denetleniyor. O zaman neden milyonlarca harcanıp alınan bu meretler 250 teröristin geçtiğini, yollara mayın döşediğini göremiyorlar, hani kuş bile uçtuğunda haberimiz oluyor diyorlardı, bırakın artık kimseyi kandırmayalım garip gurebanın, fakir fukaranın vergileriyle alınan o heronların üzerine tükürün ve aldığınız yere postalayın gitsin. Veya heronların gördüğünü görmeyenlere, davullu zurnalı, Ay Yıldızlı Barağımızla âminlerle emanet edilen evlatlarımızın tabutlarla gelmesine sebebiyet verenlerinde, maalesef kendilerine çekidüzen vermeleri gerekmezmi? Yeter artık. Bunca vatan evladının ocakları sönmesin. Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganlarını duymak istemiyoruz. Hainlere meydan bırakılmasın. O Namertler, o hainler mertçe, o şehit babaları ve kardeşlerinin değil de, annelerinin karşısına çıksalar vallahi bir yudum suda boğarlar onları… Yeter artık terör örgütü kim ve kimler tarafından teşvik ediliyor, destek veriliyorsa en ağır cezayla cezalandırılmalı.
  Özellikle ve öncelikle namuslu vatansever insanların vergilerinden maaş alıp pkk’yı, kck’yı terör olarak görmeyen ellerinden dillerinden kan kokan kıyım kokan ellerinin yanı sıra kalplerinden düşmanlık kokan birisi bu bir savaştır her iki taraftan da insanlar yaşamlarını yitiriyorlar diyen ve destekleyenlere sorulmaz mı? Merve hanımı dışarıya atanlar o kadına ne kadar tepki gösterdiler. O konuşma gerçekten de gönlümü incitmiştir. Bende Şehit babası Sayın Hasan YILMAZ’ın değdi gibi bu devletin, bu milletin parası o milletvekillerine haram olsun, zehir zıkkım olsun. Tabi helal ve haramı anlayacak kadar “İ N S A N” iseler…
  Diyanet-Sen İlçe Başkanı olarak darı faniden, darı bakiye irtihal eden Şehitlerimize Cenabı Erhamür-râhimîn’den rahmet ve mağfiret dilerken, ailelerine başsağlığı, yaralılara Şafi ismi hürmetine şifa vermesini niyaz eder, terörün ve terör eylemlerinin kimden gelirse gelsin haince yaptıklarını telin ediyorum.’dedi.

 

                 Yusuf ÇAKICI
                 Diyanet-Sen İlçe Başkanı

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük Diyanet-sen’den kınama

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!