Ata’yı 73. yılında saygı ile andık

featured

 

Atatürk’ün ebedi hayata intikal edişinin 73. yılı Yalıhüyük’te yapılan etkinliklerle anıldı.

Yalıhüyük Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başlayan Program Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Ambülâns ve Belediye itfaiyesinin sirenleri Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09 05 de çaldı.
Hükümet konağı önündeki programın sona ermesinin ardından Yalıhüyük Çok Programlı Lisesinde Atatürk’ün fotoğrafları sergisi İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan vekili ve daire amirleri tarafından ziyaret edildi.
Çok Programlı Lisenin hazırladığı 10 Kasım Atatürk’ü anma programı daha sonra Belediye Düğün salonunda yapıldı. Buradaki programda sırası ile Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ÇPL Öğretmenleri ve Öğrencilerin günün anlam ve önemine binaen konuşmaları Öğrencilerin şiirleri ile devam etti.
10 Kasım Atatürk’ü anma programında İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, Atatürk’ün hayatından kesitler vererek başladığı konuşmasında;”Büyük Atatürk Kendisini Milletine adamış büyük bir insandı. Büyük İnsanlar Büyük Dağlar gibidir. Dağa yaklaştıkça daha da büyür. Atatürk’ü  tanıdıkça anladıkça  ne  kadar Büyük Bin insan olduğu daha da  anlaşılıyor.Bir İmparatorluğun çöküşüne  şahit olan Ulu  Önder Mustafa  Kemal Atatürk,Kendisi Trablusgarp da  savaşırken Doğduğu Selanik Düşman işgalinde  kaldı.O ne  yaptıysa  Milleti  için yaptı.Büyük insanların büyük özellikleri  vardır.Büyük Atatürk’ünde  büyük  özellikleri  vardı.Atatürk çok kitap okuyan 4000 kitabı  hatim eden notlar düşen inceleyen bir insandı.Hiç kimsenin göremediği  noktaları  gören doğal bir liderdi.Büyük lider olmasını  okumasına  borçluydu.Atatürk’ün silah tan çok eli  kitap tutmuştur.Böyle  büyük bir liderimiz var.Bu  liderimizi  daha  iyi  anlamaya  davet ediyorum.Tekrar Büyük Türk Milletinin başı  sağ olsun.”dedi.
Konuşmaların ardından Öğrencilerin canlı olarak çalıp söylediği Atatürk’ün sevdiği şarkılarla program sona erdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ata’yı 73. yılında saygı ile andık

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!