Aktaş Mantar’da Rekolte yüksek

featured

Aktaş Mantar üretim tesislerinde Mantar üretimi aralıksız devam ediyor.

 

Yalıhüyük’te faaliyet gösteren Aktaş Mantar üretim tesisleri 630 metre kare kapalı alanda bulunan 8 kompost odasında etap etap üretimine devam ediyor.
Üretime geçtiğimiz aylarda geçen Aktaş Mantar üretim tesislerinde 30 ton kültür mantarı üretildiği kaydediliyor. Mantar veriminin yüzdeliğinin oldukça yüksek olduğu belirtilirken Türkiye ortalaması %27 verim oranını bir hayli geçtiği Aktaş mantarda bu oranın %35-%37 ye kadar çıktığı belirtiliyor.
Öte yandan İlk etabın son odasında son kesimin bitmesi ile İkinci etap’ta kompostlar hazırlandı. İlk iki oda da kompost hazırlık çalışmaları devam ederken 3-4. odada kuluçka dönemi başladı. Hazırlanan kompostlar naylonla örtülerek beklemeye alındı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aktaş Mantar yöneticilerinden Ahmet Aktaş;’’Uyguladığımız planlarımız şuana kadar yerinde gidiyor.10 gün sonra yeni ürünü elde etmeyi bekliyoruz. Hiçbir aksaklık yaşanmaması için gece gündüz işimizin başındayız. Rekolteden memnunuz. Şuan itibaren Türkiye ortalamasının üstünde verim alıyoruz. Teknik personelden işçilere gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ediyorum.’’dedi.
Üretimin artarak devam etmesi tesisin olumsuz kış şartlarından etkilenmemesi hem üreticileri hem de tüketicileri sevindiriyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Aktaş Mantar’da Rekolte yüksek

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!