Seydişehir’de Umem Beceri Kursu açıldı

featured

Komşu İlçemiz Seydişehir’de işsizlere yönelik Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Eğitim beceri 10 kursu (UMEM) törenle başladı

 

 

İŞKUR ve Seydişehir Halk Eğitim merkezi işbirliğiyle UMEM Projesi kapsamında 25 kursiyer Ekose konfeksiyon tekstil fabrikasında 38 gün sürecek olan teorik ve pratik eğitim kursu alarak meslek sahibi olacak.

 

Ekose tekstil fabrikasında düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Konya İŞKUR İl Müdürü Tahsin Güven, İlçe Jandarma Komutanı Komutanı Mehmet Oyanık, HEM müdürü Hüseyin Yıldız, Fabrika Müdürü Mehmet Topaç katıldı.

 

 Türkiye İş kurumunun istihdamın geliştirilmesi, işsizliğin asgari düzeye indirilmesi, mesleksizliğin ortadan kaldırılması için çok çeşitli programlar uyguladığını ifade eden Konya İş Kur İl Müdür Tahsin Güven ;” Bu programlardan bir tanesi iş gücü yetiştirme kursları. Yani kurum kaynaklı kurslar Bizim kurslarımız genelde istihdam garantili kurslardır. Umem beceri 10. yani uzmanlaşmış meslek edindirme merkezleri projesi. 2011 yılında faaliyete geçti. Geçtiğimiz yıl bu konuda 31 adet kurs açtık. Kurslardan mezun olan insanların birçoğu işletmelerde çalışıyor  “dedi.

 

Devletin sunduğu imkanları tanıtmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden İlçe Kaymakamı Kemal İnan ; “Daha önceleri herhangi bir çalışma yapacağımız da ilk önce kaynak yok para yok denilirdi devlet dairelerinde. Şimdi tam tersi oldu para var kaynak var. Proje getiren kurs açan yok. Kurs bulamıyoruz açacak. Her konuda kurs açabiliyoruz. Her türlü meslekte kurs açılabileceğini öğrendik. Yeter ki ben şu mesleği öğrenmek istiyorum diyebilelim. Umarım çaba ve emek boşa gitmez hepinize hayırlı olsun “dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Seydişehir’de Umem Beceri Kursu açıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!