Yalıhüyük’te Pompa istasyonu 3. kez soyuldu

featured

Yalıhüyük Suğla Sulama Birliğine ait pompa istasyonu üçüncü kez soyuldu.

 

Pompa istasyonuna binanın kumanda odasının pencere korkuluklarını kırarak giren hırsız ya da hırsızlar pano beslemelerinde bulunan 30 bin TL değerindeki panodan bakır baraları alarak kayıplara karıştı.
Pompa binasının kapısını açık gören İlçe Jandarma ekipleri olay mahalline gelerek inceleme başlattı.
Yalıhüyük ve Ahırlı İlçeleri Başta olmak üzere Bu ilçelere bağlı 12 köyün arazisini sulamada kullanılan Pompa istasyonunun elektrik’i birliğin Medaş’a borcu nedeniyle kapatılmıştı.Bu nedenle  İstasyonda Bulunan 12 güvenlik kamerasının çalışmaması hırsız yada hırsızların işini kolaylaştırdığı belirtiliyor.
Pompa istasyonunda Elektriklerin kesilmesinden sonra üçüncü kez soyulduğunu belirten Birlik başkanı Yusuf Asıltürk dayanacak güçlerinin kalmadığını zaten ekonomik olarak zor durumda olan birliğin böyle soygunlarla daha da zor duruma düştüğünü ifade etti.
Başkan Asıltürk konuşmasının devamında;”İstasyonumuzda 12 güvenlik kamerası var. Elektrik kesik olduğu için çalışmıyor. Bütün yetkilileri aradım Resmi yazışmalar yaptım. Bu binaya bekçi  koyacak kaynağım yok. Mevcut işçilerimin bile maaşlarını ödeyemiyorum. Birde Elektrikler kesik açmıyorlar. Bu binayı koruyamıyoruz. Buradan son kez tüm yetkililere sesleniyorum. Bu binaya elektrik verilmezse yine aynı durumla karşılaşacağız. Ya Elektrik açılsın ya da bu binayı bizden geri alsınlar. Bu şartlarda ben bu binayı koruyamam görevde yapamam.”diyerek tepkisini dile getirdi.
Soygunla ilgili olarak İlçe Jandarma ekipleri ve Konya’dan gelen olay yeri inceleme ekipleri soruşturma başlattı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Pompa istasyonu 3. kez soyuldu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!