Tınaz tepe yeni projelerle turizm sezonunu açtı

Tınaz tepe mağarası işletmesi rekabet gücünün artırılması projesi etkinliği düzenleyerek yeni sezona merhaba dedi.

Etkinliğe Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan,Garnizon komutanı Mehmet Oyanık,Belediye Başkan vekili Mümin Kutun,Askerlik şube başkanı Kamil Güngör,Mevlana Kalkınma ajansı genel sekreteri Ahmet Akman,Tur-sab  Alanya BYK başkanı Suat Çavuşoğlu,proje basın danışmanı  Nilgün Atar ve birçok tur ve acente yetkilisi katıldı.
Tınaz tepe mağarası dinlenme tesislerinde başlayan toplantıda konuşan Proje koordinatörü Ali Öztüfekçi:’’ Seydişehir, Konya ve dünya turizmine önemli katkı sağlayacağına inandığımız Tınaz tepe mağaralarını hazırladığımız yeni projeleri kâğıt üzerine döktük. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Mevlana kalkınma ajansımızda projemizi onayladı. Bizlerde burayı Türk turizminin hizmetine açmış bulunuyoruz.’’dedi.
İşletme yöneticilerinden Bayram Çelmelide konuşmasında ;’’Hazırladığımız  projelerle işletmemizi Türk turizminin hizmetine açmanın gururunu yaşıyoruz. Bu proje ile istihdam konusunda ilerleme kaydedeceğimiz  gibi Seydişehir’in gelişmesinde katkı sağlayacağımız projenin uygulamasının başladığı bir gündür bugün. Mevka genel sekreterinin bu açılışa gelmesinin projemizin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Yine Tur-sab yetkilileri ve acentelerin açılış programına katılması bizleri onurlandırmıştır.’’dedi.
Daha sonra söz  alan Konya Mevlana Kalkınma ajansı genel sekreteri Ahmet Akman’da konuşmasında:’’Bölgemizin turizm alt yapısı ile ilgili neler yapabiliriz diye bir beyin fırtınası yaptık.Bölgemizde Kültür  ve Turizm envanteri adına neler yapılabilir şeklinde ciddi envanter çalışmaları yaptık.Bu kapsamda teklif çağrılarımızı yaptık.Bu yıl turizme yönelik teklif çağrılarımız ağrılıklı olacak.Bizim bu çalışmalarımız dışında kalan görmediğimiz  yeni turizme açılabilecek yerler varsa geri dönüş yapmanızı istiyorum.Projeyi yapan arkadaşlara başarılar diliyorum.’’dedi.
Açılış  toplantısında  son olarak söz  alan Seydişehir  Kaymakamı Kemal İnan’da :’’Özel sektör olarak proje bazlı çalışmayı yeni yeni öğreniyoruz. Kalkınma ajansının ne olduğunu daha toplumumuza anlatamadan anlatmadan Çelmeli turizmin böyle bir proje hazırlaması gerçekten mutluluk vericidir. Türkiye’nin mağaralarını sayın dediğimizde birçok kimse damlataşı sayar,Tokattaki ballıca mağarasını sayar.Ancak Seydişehir’de bir mağara olduğunu birçok kimse bilmez.Bu kadar muhteşem bir varlık burada ve Seydişehirliler bu güne kadar bunu tanıtamamışlar.İnşallah böyle güzel projelerle bu mağaramızı daha iyi tanıtma imkanı olur.’’dedi.
Konuşmaların ardından  açılışa katılanlar Tınaz tepe mağarasını gezdi. Yeni düzenlemeleri yerinde gören katılımcılar hayranlıklarını gizleyemediler.
Dünya’da ki turizme açık en uzun mağaralar arasında. 3 sırada yer alan Tınaz tepe mağaraları, Türkiyenin en uzun mağarası olma özelliğini taşıyor.
1968 yılında Fransız  Bilim adamı Michel  Bakalowichz tarafından keşfedilmiş ve ardından 1970 yılında dünyaca ünlü Türkiye’de de belgesellerin sevilen yüzü Kaptan Jacgues Cousteao tarafından Dünya harikalar kitabı ile uluslar arası kitlelere  tanıtıldığı kaydedildi.
250 milyon yılda oluşan Konya’nın bu önemli yer altı zenginliği Seydişehir’in yerel esnaflarından Hasan Çelmeli’nin senelerce çabaları sonucunda  Turizme kazandırıldığı ifade edildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Tınaz tepe yeni projelerle turizm sezonunu açtı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!