Yalıhüyük’te dev projenin temelleri atıldı

featured

 

 

Yalıhüyük Belediyesinin projelendirdiği Cumhuriyet meydanındaki yeni inşaatın temelleri dualarla atıldı.

 

Belediyenin Cumhuriyet meydanına yapacağı bina ilk etapta 450 m2 alana üç kat üzerine oturacak.İnşaata 200 bin TL harcanarak 3 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

İki etaptan oluşan ve birinci etap inşaat temelinin atıldığı törene Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Celal Özmen, Kamu kurumu müdürleri Siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Yalıhüyük halkı katıldı.

Üç katlı beş dükkân, ofis ve lojmanların yer aldığı binanın Temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Celal Özmen; İnşaatımız İller bankasından kredi çekmek suretiyle finanse edilecek. İki etaptan oluşan inşaatımızın birinci etabını siz değerli konuklarla açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz 450 m2 alanda yapılacak olan inşaatımız alanını 26 varis’ten kamulaştırarak gerçekleştiriyoruz. Birinci etap ta üç kattan oluşacak binamızı 3 ay gibi kısa bir dönemde bitirmeyi planlıyoruz. Belediyemize ait eski dükkânları yıkarak burada bulanan esnaflarımızı yeni dükkânlara taşıyacağız. Tarihi merkez camimizin de önü açılmış olacak. Meydanımız genişleyerek modern bir görünüme kavuşacaktır. İnşaatın yapımında yardımlarını esirgemeyen Bölge Milletvekilimiz Sayın Harun Tüfekçiye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni binamızın Yalıhüyüklü hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’dedi.
Törende söz alan İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül’de konuşmasında;’’ Çevresel ve kentsel bir dönüşüm adına İlçede iyi bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Yeni yapılan binanın Yalıhüyük halkı için hayırlı uğrulu olmasını diliyorum. Temel atma törenlerine katılanlara teşekkür eder Allah utandırmasın diyorum.’’dedi.
Törenin son konuşmacısı Konya Milletvekili Harun Tüfekçi de konuşmasında;’’Yalıhüyük gibi küçük ilçelerde bu tür projeler kolay uygulanamıyor. Ama artık şehirlerin köylerin bir meydanı bir açık alanı olması lazım. Yalıhüyük bu gün bunu inşallah başarmış gözüküyor. Bundan böylede böyle gelişmeler şirin ve güzel ilçeye yakışacaktır. Yalıhüyük halkı yapılaşmada duygulu ve duyarlı olduğunu biliyorum. Çünkü birçoğunuz Avrupa’da çalıştınız. Bu yapılaşmanın nasıl olduğunu bilirsiniz. Bu projeyi hayata geçiren Belediye Başkanımıza katkı veren değerli hemşerilerime teşekkür ediyor hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.’’dedi.

 

Konuşmaların ardından kuban kesildi. İnşaata ilk harcı Konya Milletvekili Harun Tüfekçi,İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül ve Belediye Başkanı Celal Özmen birlikte attılar.Yapılan duaların ardından tören sona erdi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te dev projenin temelleri atıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!