15 tesisin temeli aynı anda atıldı

featured

 

15 ayrı tesisin temel atma törenine katılmak için Bozkır’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Telekomünikasyon yöntemi ile BSA kanalı 2. Kısım alanının da temelini attı.

Yalıhüyük İlçesi Saray Köyüne kadar yapımı tamamlanan noktada kurulan dev ekran ile canlı yayına katılan Konya Milletvekili Harun Tüfekçi,Konya Vali Yardımcısı Bekir Kaya,Yalıhüyük Kaymakamı Muharrem Eligül,Yalıhüyük Belediye Başkanı Celal Özmen,Ortakaraören belediye başkanı Yusuf  Kök,Akkise Belediye Başkanı Ceylan Arslan, DSİ yetkilileri sivil toplum kuruluşu temsilcileri Bozkır barajından canlı yayına katılan Bakan Eroğlu ile birlikte eş zamanlı temel atma törenini gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu’nun temsili butona basması ile 15 ayrı noktada temel atma gerçekleşmiş oldu. Programa Yalıhüyük Saray Köyü  SBA kanalı inşaatı ikinci kısımdan canlı yayına katılan Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ;’’Sayın Bakanım öncelikle böyle bir hizmete imza attığınız için sizlere müteşekkirim. Su gibi aziz olunuz. Nice hizmetlere daha ulaşmamızı yüce Allahtan niyaz ediyorum. Burada Vali Yardımcımız, Kaymakamımız Belediye Başkanlarımız ile birlikte hepinize saygılar sunuyor, yapılacak hizmetlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.’’dedi.

 

Temeli atılan tesislerin toplam maliyetinin 260 milyon TL olacağı Kop projesinin tamamlanması ile birlikte 11 Milyon dekarlık alanın sulanacağı kaydedildi. Eş zamanda atılan 15 tesisin isimleri ise şöyle; Bozkır Barajı, Hotamış Depolaması, BSA Kanalı 2. kısım, Bağbaşı Barajı Dereiçi ve Bolat Bağlantı Yolu, Damlapınar Baraj Sulaması, Sille Himmet Ölçmen Barajı Sulaması, Meram Yeşiltekke Göleti ve Sulaması, Hadim Yelmez Göleti ve Sulaması, Meram Akşahan Göleti Sulaması, Ilgın Yukarıçiğil Göleti ve Sulaması, Doğanhisar Çınaroba Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Hüyük Göçeri Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Hadim Korualan Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Ilgın Çiğil Melekçayı Taşkın Koruma Tesisi, Ereğli İvriz Barajı Erezyon ve Rusubat Kontrolü bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
15 tesisin temeli aynı anda atıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!