Hayatımız Sosyal Medya

 

Sürekli gelişen ve küreselleşen dünyamız da sosyal medyanın hayatımız da ki önemini ki fark etmemek zor olmasa gerek.

 

Sosyal medya deyince halkımız da sadece boş vakitlerini geçirdiğini, arkadaşları ile sohbet ettiği, sevgililerini takip ettikleri mecra olarak benimsenmiştir. Ama şu da bir gerçek ki artık sosyal medya bir meslek haline geldi ve şirketler de Sosyal Medya Departmanları açılmaktadır. Bu da bizler için yeni meslek dalları demektir. Bir örnek vermek gerekirse Amerika da BestBuy şirketin de sadece Twitter da ki şikâyetleri takip etmeleri için 2500 kişi çalışmaktadır. Aslında tek bir örnek Sosyal medyanın nerelere geldiğini göstermektedir.

Şirketler Sosyal medyanın önemini yavaş yavaş fark ediyorlar bazıları çoktan farkına varmıştı ki önceden Sosyal medya ağaçlarını diktiler şimdide meyvelerini yiyorlar.Artık hemen hemen bütün   şirketlerin web sitelerinden ayrı facebook da  veya twitterda sayfaları var . Oradan istedikleri kadar insana ürünlerini tanıtabiliyorlar, kampanyalarını  dükkânlarının camlarına asmak yerine oradan yapıyorlar. Sosyal medyanın gelişimi , şirketlerinin reklam stratejilerinde de önemli bir etkiye sahip.Pepsi 2010 Super Bowl finali için reklam vermek yerine , sosyal medyaya 20 milyon dolarlık yatırım yapmayı tercih etti.

     Obama’nın başkanlık seçimin de sosyal medyayı etkin kullanması, hem online insanlara hitap edilmesi hem de sokaktaki vatandaşlara seslenebilmesi onun seçilmesine büyük etken oldu. Mısırdaki ve Tunustaki ayaklanmaların başladığı yer bir facebook sayfasıydı, milyonlarca insan sanki toplantı yapmış ve karar almışçasına aynı gün aynı saatte aynı yerde toplandı. Olayların sonucunda bir diktatör devrildi.

     Türkiye de 31 milyona yakın Facebook kullanıcısı var sürekli artıyor ve artacakta. Bir tutku haline geldi herkes için. Eskiden okuldan geldiğimiz zaman çantamızı atar sokaklara çıkardık ama şimdi öyle mi bakıyorum da okuldan gelir gelmez Facebook açmak. Artık çocuklara büyüyünce ne olacaksın dendiği zaman sosyal medya uzmanı olacağım diyecekler.Çünkü İnterneti seviyoruz,burada zaman geçirmeyi seviyoruz.

     Şimdiye kadar sosyal medyayı facebook üzerinden anlattım ama bit twitter gerçeğini de göz ardı etmemek gerekiyor.  Sadece 140 karakter yazma alanı sunan bu site bazı ülkelerde Facebook’u geride bıraktı.Twitter sayesinde dünyadaki gündemi tek bir tık ile o anda öğrenebiliyoruz. Hayatımızı bu kadar kolaylaştıran bize bilgiyi bu kadar yakın kılan sosyal medyadan uzak kalmak ne kadar doğru sizce ? Twitter sayesin de bir şirkette 2500 kişi çalışıyor evet tek bir şirkette J.Sosyal medya danışmanlığı üzerine şirketler açılıyor artık ,üniversitelerde sosyal medya kulüpleri kuruluyor,üniversitelerde ders olarak verilecek ki hali hazırda veren üniversitelerde var..

                     Kısacası Hayatımız Sosyal Medya……  Raşit Doğan

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Hayatımız Sosyal Medya

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!