Bugün başarılı olmak için ne yaptınız?

 

Merhaba arkadaşlar daha önceki iki yazım bilişim üzerineydi bu yazımda başarı üzerine değinmek istedim umarım beğenirsiniz!

Bugün başarılı olmak için ne yaptınız?

Hadi bu soruyu kendimize bir soralım! Ben bugün başarılımı olmak için ne yaptım? Bir cevabınız var vardır elbet. Yoksa vay halinize . Bence birçok şey yaptınız mesela kendinize yeni kıyafetler aldınız ve elle tutulur bir indirim yaptırdınız.Evet bu senin için bir başarı olabilir ama benim için değil çünkü yeni bir müşteri gelir o da aynı indirimi yaptırır. Demek istediğim farklılık yaratarak başarılı olun. Kimseniz sizden bir üstünlüğü yok Google gibi bir nimet varken kimse ben kendimi geliştiremiyorum bu yüzden başarılı olamıyorum falan demesin. Kendinizi kandırmayın lütfen oturup düşünün ben şimdiye kadar ne yaptım yada bundan sonra  ne yapabilirim. Hiç bir şey için geç değil yeter ki isteyin, çabalayın. Hadi şimdi bir adım atın ve kendiniz için ve çevreniz için bir şeyler yapın.

 Deneyin   Başarısız olmaktan korkmayın neden mi başarısızlığa giden bütün yollar bittikten sonra geriye sadece başarıya giden yollar kalacak ve başarının adresini daha kolay bulacaksınız. Deneyin ,o işe girmekten korkmayın ,yapanların sizden bir farkı yok bunu çok iyi biliyoruz. Ama deneyin,denediğimiz zaman kazanabilir yada kaybedebiliriz ama denemediğimiz zaman kesinlikle baştan kaybetmişizdir. Başarı şansı  Tabi bir de başarı şansı diye bir tabir var aslında bu şansı azaltmak ya da yükseltmek bizim elimizde. Çevremiz de birçok başarılı, büyük insan var.

 Onlara ulaşıp onların bilgilerinden tecrübelerinden yararlanmak isteriz ama bu göründüğü kadar kolay değil çünkü onları ya yerlerinde bulamayız ya da müsait olmazlar. Peki neden kaybedenlerden öğrendiklerimizle başarılı olmaya çalışmıyoruz? Evet biliyorum biraz riskli belki saçma ama bir gün kendinize sadece  bu iş için vakit ayırın ve herhangi bir işletmeyi batıran bir vatandaşımıza gidin , neden böle oldu da bu duruma geldiniz diye sorun.Emin olun alacağınız cevaplar ,tavsiyeler sizin hayatınız da başarılı olmak için büyük bir etken olacaktır. “Onların düştüğü başarısızlık kuyusuna siz de düşmek istemeyeceksiniz çünkü .”  Atalet Son olarak bu kelimenin başarı için ne kadar önemli bir kavram olduğundan bahsedeceğim.

Ben bu kelimeyi Mümin Sekman’in ‘Her şey Seninle Başlar’ kitabını okuduktan sonra öğrendim keşke daha önceden öğrenmiş olsaydım . Ataletin kelime anlamı eylemsizliktir. Bir insan bir işi yapması gerektiğini biliyor, yaparsa ne kazanacağını biliyor, yapmazsa ne kaybedeceğini biliyor ama yine de yapmıyor işte bu insan atalet halinde ki insandır. Ataletten kurtulmak istiyorsanız öncelikle ataletli olduğunuzun farkına varmanız gerekiyor.

Sonra çıkarın bir kağıt kalem yazın ben bu işi yaparsam ne kazanırım yapmazsam ne kaybederim. Tabi ki herkes de başarılı olma hissi çok fazla olduğu için duygularınız sizi olumu yönlere çekecektir. Ataletli kişiler için bir Afrika atasözünü sizinle paylaşıp yazıma son vermek istiyorum :”Afrika da her sabah bir ceylan uyanır. En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini, yoksa ona yem olacağını bilir.

Afrika da her sabah bir aslan uyanır, en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa açlıktan öleceğini bilir .Aslan yada ceylan olmanızın önemi yok,yeter ki her sabah kalktığınız da koşmanız gerektiğini bilin”.                                                                                                                 

  Raşit Doğan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bugün başarılı olmak için ne yaptınız?

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!