Duyufurrahmandan Sılaya Selam Ve Dua

Rahman olan, Rahim olan, Afuv olan, Settar olan Yüce Allah (c.c.)’un isimleri ile başlayalım.

Kıymetli hemşerilerim, saygıdeğer okuyucu kardeşlerim, Rabbim bu yıl da nasip etti, Hac görevini yerine getirmek üzere 21.09.2012 tarihinden sizlerden ayrılarak Aziziye 2. Bölgedeki Zuhretüs-Saad 4 nolu oteldeki bulunan 2500 hacı kardeşimize 42 arkadaşla birlikte ki bazılarının isimlerini arz etmek istiyorum. Mesela benvarici arkadaşlarımdan Sayın Enver ÇAVDARCI, Emrullah DUMAN, İbrahim AVCI, Hasan hocam, Aşçı başımız Nusret KAYA, Aşçı yardımcılarımız M. Sıdık ERTEM, M. Sacit ÇOLAK, hele birde kendisi küçük amma gönlü sevgiyle dolu olan Abdülhamit OSKAN, A.Kadir, Mahmut ÖZTÜRK, Yüksel, Ali TUĞYAN, Ahmet DURUPUNAR, Besim, ,  beylerle hizmet vermeye gittik. Rabbim bu kardeşlerimden hoşnut olsun. Unutulmayacak İnsanlıklarını gördüm.
  Hac görevimi yerine getirmek üzere İlçemizden ayrılırken bizleri uğurlamaya gelen veya helâlık isterken selam ve dua bekleyen tüm kardeşlerimizin selamlarını iletip dua bekleyenlerinin dualarının kabul olması, okudukları Kur’an ve sair hatimlerin bağışlanması için ricada bulunanların vekâletlerini yerine getirdiğimden dolayı mutluluğumu arz ederken, gönül ne kadar isterdi ki tüm dost ve yarenlerimin, evladı iyalimle o kutsal mekânlarda beraber olmamızı. Rabbim inşallah en kısa zamanda nasip eyler.
  Duyufurrahman (rahmanın misafirleri) yani bizleri yoktan var eden, şekil veren, rızık veren, evlat veren, makam mevki veren, mal mülk veren, Rahmani ve İbrahim (a.s.)’i çağrıya uyarak evine yani Kâbe’ye, Beytullaha çağırıp misafir eden Rabbimize sonsuz hamtler, bizlerin layık olmadığımız halde ümmeti olarak kabul buyuran âlemlerin efendisi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e binlerce saletu selamlar olsun.
  Evet, dostlar malumunuz olduğu üzere evimize gelen misafire çeşitli ikramlarda bulunuruz. Neden? Çünkü gelen misafir on rızıkla gelip dokuzunu bırak yetmedi, red olmayan, bağışlanmamız için hayırlı dualarını almaya çalışmak için.
  Oysa buradaki yani Beytullahtaki misafirlerine Yüce Allah (c.c.) bire on, bin, on bin sevap ikram ediyor. Beytullahta açılan sofraya yani tavafa, kılınan namaza, semaya dua için açılan ellere baktığımda bir de ne göreyim; dilleri, renkleri, ırkları, tenleri, ülkeleri ayrı olan din kardeşlerimin hepsinin ağzında, Rabbena! Ya Rabbena! Bir bahar bahçesinin kuşları gibi ötüşürken aynı eksen üzerine, aynı atmosferle tavaflarını, ihramlı olan kardeşlerim ise umre tavaflarını, “ Lebbeyk Allahumme Lebbeyk Lebbeyk lâ şerîke leke Lebbeyk İnnel hamde venniğ’mete Lekevel Mülk Lâ şerîke lek. ” Buyur Allahım buyur, emrindeyim buyur, senin hiçbir ortağın yoktur. Emrindeyim buyur. Hamd sana mahsustur. Nimet de senin mülk de senin. Senin hiçbir ortağın yoktur.’’ Nidaları ile zengin ile fakir, köle ile sultanın, siyah ile beyazın aynı safta ve secdede olduklarını görünce, yarın mahşerde Hz. Peygamber (s.a.v.)’in sancağı altında toplanacağımız günü hatırladım. Derler ya hac mahşerin provasıdır. Eyvallah aynen öyle. Hatta bazen kendi kendime derdim ki Ya Rabbi bir gelen neden tekrar gelmeyi istiyor. Meğer bilmemişim. Tavafı yaparken, namazları kılarken, el açıp duaya durduğumda cevabımı aldım. Ve diyorum ki Ya Rabbi canı gönülden Allah’ın evine yani Beytullaha gelmek isteyenleri bir an evvel helal mal ile gelmelerini kolaylaştır. Onlar gelirken de bu garibin onların çantalarını taşımak üzere tekrar tekrar gitmesini de nasip eyle.
  Sevdiklerinize gül verin, gül veremiyorsanız gülüverin. Hoşça kalın dostça kalalım…
  NOT : İnşallah gelecek bölümden itibaren hacdaki olumlu olumsuz anılarımı yazmaya çalışacağım. Okurlarımdan olumlu olumsuz yorumlarını bekliyorum.

     

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Duyufurrahmandan Sılaya Selam Ve Dua

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!