Şirketlerin Sosyal Medya ile İmtihanı

1 milyarı aşan üye sayısıyla Facebook bireyler kadar şirketler içinde önemini koruyor.

 

Bir çok kişiden ,şirketten duyuyoruz “Benim/bizim sosyal medyada işimiz ne ?” . Tek bir cevap var aslında kısa ve net “ çünkü rakiplerin orada”.
      Şirketi ikna ettik sosyal ağlarda hesaplarının olmasını sağladık. Bu kadar mı sizce ? Bakın arkadaşlar bir çok şirketin düştüğü hatalar kuyusuna sizde düşmeyin yürüdüğünüz yollara dikkat edin yoksa düştükten sonra  bir halat uzatanız olmayacaktır. Sosyal Medya bir o kadar şirketler için nimet olsa da bir o kadar da  hain bir mecradır yaptığınız bir hata,paylaştığınız bir durum anında milyonlara ulaşır.Sonra hatanızı düzeltmek için çırpınır durursunuz . Bir örnek vermek gerekirse geçenlerde okuduğum bir X dergide tamda bundan bahsetmişler. Bir havayolları şirketi rötar yapıyor ve uçağın müşterilerinden biri hemen Twitter da tweet atıyor “yine y firmanın uçağı rötarlı kalkıyor hep bekletiyorlar” diye.. Daha sonra uçağa alımlar başlıyor ve o beyefendiye bir kadeh şarap uzatılıyor ”Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz “ .İşte bu sosyal medyada müşteri ilişkilerinin ne kadar doğru yönetildiğine mükemmel bir örnek. Tabi ki bir çok firma bu kadar şanslı olmuyor , durumu düzelteceğiz diye iyice yerin dibine giriyorlar.Mesela bir marka Facebook’ta yazmış” Bir pazartesi günü daha iş başına  Yoksa içinizde pazartesiyi seven var mı ?”  İnsanların onun üzgün surat ifadesini görmek için sayfasına gelmediğini birinin yöneticiye söylemesi lazım. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim lütfen sosyal ağlarda önünüze gelen uygulamaları kabul etmeyin yoksa sizde bu duruma düşersiniz.

Bu örnekten şuraya geleceğim lütfen şirket yöneticilerimiz sosyal ağ hesaplarınızı ya bir uzman tarafından yönetilsin ya da bu işi layıkıyla  yapan ajanslara bırakın. Kullanıcı kaybetmenin de  kazanmanın da an meselesi olduğu bir mecradan bahsediyoruz.
Bir diğer konu ise şirketlerin yaptığı en büyük hatalardan biri de hayranları ve takipçileri tarafından yazılan yorumları  ve görüşleri göz ardı etmektir.Yöneticilerim sosyal medya iki yönlü bir sokaktır şeffaf ve karşılıklı iletişim kurulan bir platformdur..Lütfen bunun farkında olalım gelen mesajlara,sorulara en geç 30 dakika içinde cevap vermeye bakın.Karşıdaki şahısa sizin için ne kadar değerli olduğunu hissettirin .
 

      

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Şirketlerin Sosyal Medya ile İmtihanı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!