Yalıhüyük’te Büyükşehir yasası anlatıldı

featured

Yalıhüyük Ak Parti 29. Danışma kurulu toplantısı Yalıhüyük Belediye düğün salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Konya Milletvekili Gülay Samancı,İl genel Meclisi Başkanı Ali Selvi,Belediye Başkanı Celal Özmen,Büyükşehir Belediye başkan vekili Memiş Kütükçü,Büyükşehir Belediye meclis üyesi Mümin Uzun,,Ak Parti İl Başkan yardımcısı Mehmet Akif  Göksu,İl yönetim kurulu üyesi,Mustafa Karaköse İlçe Başkanı Bülent Tekin,yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
Açılış konuşmasını  yapan İlçe Başkanı Bülent Tekin, Ak partinin İktidara geldiğinden buyana  Ülkenin her karış toprağında büyük işler başardığını belirterek, İlçelerine verilen destekten dolayı Milletvekili Gülay Samancı ,İl Genel Meclisi başkanı Ali Selvi’ye ve parti yöneticilerine teşekkür etti.
Tekin konuşmasının devamında Yalıhüyük’ün arazilerindeki su baskınlarını ve bununla ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında destek gördüklerini belirterek; Drenaj  pompalarının bakım onarım ve çalıştırılması DSİ ye geçti.Pompalarımız  çalışıyor.İnşeallah bundan böyle  sorunlarımız  çözülmüş olacak.İlçemize yapılan çalışmalarda Gölcük yayla yolu,Saray Köyü yolu,Karacakuyu yolu İlkokul’a ek bina yapımı gibi konular 2013 yatırım Kapsamına alındı.Bunun için İlçemize 495 bin TL . Ödenek ayrıldı.Buradan İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Ali Selvi’ye çok teşekkür ediyorum.İlçemizin eksiği yokmu tabiî ki var Değerli Milletvekillerimiz ve İl Genel Meclisi üyelerimizin destekleri ile bu sorunları da en kısa sürede aşacağız.’’dedi.
Konya Milletvekili Gülay Samancı ise çıkarılan Büyükşehir Belediye Yasası’nın bürokrasiyi azaltacağını,belediyelere aktarılan devlet yatırımlarının artırılacağını belirterek:
“Bürokrasi hiçbir zaman vatandaşa hesap vermez,ama seçilmiş belediye başkanları paşa paşa burada hesap verirler, vatandaşa karşı sorumludurlar.Sorumluluklarını yerine getirmezlerse bunun cevabını sandıkta alırlar.. Biz bürokratik oligarşiyi Allah’ın izniyle halkımızın seçtiği seçilmişlere vererek hizmetlerin daha verimli etkin,hızlı bir şekilde gelmesini sağlayacağız.” Dedi.
 BÜYÜKŞEHİR YASASI NE GETİRİYOR, NE GÖTÜRÜYOR?
İl Genel Meclis Üyesi Ali Selvi, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Akif Göksu, Büyükşehir Başkan Vekili Memiş Kütükçü ise,büyükşehir belediye yasasının içeriği hakkında şu bilgileri verdiler.  
’’Konya’nın merkez 3 ilçesinde 1.milyon 73 Bin nüfusu var.Geriye Kalan 28 ilçede 455 Bin kişi yaşıyor.1068 beldede 330 Bin,584 Köyde 180 bin kişi var bu yasanın çıkmasıyla insanlarımızın yaşam standartları büyük şehirlerdeki gibi olacak.’’diye konuştu.
 Konya’nın bütün ilçeleri büyükşehir mülki sınırları içerisine giriyor. İçme suyu, kanalizasyon, itfaiye,ana caddeler,köy ve kasaba yollarının karla mücadelesi,ulaşım plânlaması,nazım imar plânı uygulama ve onayı hizmetleri Büyükşehir Belediye’sinin; sokakların yapım ve bakımı,temizlik işleri,imar uygula plânları ve inşaat ruhsatlarının verilmesi,ilçe belediyelerinin,büyük parklar yapmak,sosyal tesisler kurmak,spora ve ibadet hanelere yardım etmek,meslek kuruluşları,eğitim ve sağlık yardımları,otopark,mezbaha ve mezarlıların işletme ve bakımları ise her iki belediyenin birlikte yapacağı hizmetler olduğunu belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Büyükşehir yasası anlatıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!