Yalıhüyük’te Dünya Kitap günü kutlandı

featured

Yalıhüyük Orta Okulu ve İlk Okulu Kültür ve edebiyat kolu öğrencileri Dünya Kitap günü’nü düzenledikleri etkinlikle kutladılar.

Yalıhüyük İlk Okulu sınıf öğretmeni Ayşe Altınsoy Yalınkılıç ve Yalıhüyük Orta Okulu Türkçe öğretmeni Saliha Anıl yönetimindeki Kültür Edebiyat kulübü öğrencilerinin hazırladığı programda Günün önemini anlatan şiir, skeç ve konuşmalardan oluşan Program Okul bahçesinde gerçekleşti.
Okul önündeki programdan sonra İlçe Meydanına bir de yürüyüş gerçekleştiren Kültür ve Edebiyat kulübü öğrencileri, Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması gerektiğinin bilincinde olduklarını bu bilinci genişletmek ve daha geniş kitlelere yaymak amacı ile bu tür faaliyetlere devam edeceklerini ifade ettiler.
Öğrencilerin, Her gün ilk 20 dakika gerçekleştirilen okuma çalışmalarının ardından Okuma Yürüyüşü ile; Okuyan insan, Okuyan toplum, adı altında ‘’Yalıhüyük Okuyor’ etkinliğine büyük önem verdiklerini söylediler.
Okul bahçesinde sona eren programdan sonra İlçe Merkezine ellerinde dövizlerle ilerleyen kulüp öğrencileri Yalıhüyük Halkı ile birlikte kitap okudular.
Yaptıkları çalışmanın bir örnek olması açısından oldukça önemli olduğunu belirten öğrenciler, İlçe Meydanında tüm Yalıhüyük’e kitap dolu bir yaşam temennisinde bulunarak etkinliklerini tamamladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Dünya Kitap günü kutlandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!