Kurtlar Yalıhüyük’te 40 koyunu telef etti

featured

Yalıhüyük’te Seyfettin Akgün’e ait 40 koyunu kurtlar boğarak öldürdü, 15 tanesini de boğazından yaraladı.

Dün akşam koyunlarını otlatan Seyfettin Aygün yağmurun başlaması  sonucu evinin yanında bulunan Ahıra koyunlarını kattığını sabah erken saatlerde Koyunları yemlemek için indiğinde kırk koyunun telef olduğunu 15 konun ise boğazından darbe alarak yaralandığını söyledi.
Yalıhüyük Sahil Yolu Caddesinde İlçenin kenarında bulanan evinin bitişiğinde bulunan ahıra giren Kurtlar 5 tane kuzuyu da beraberinde götürdü.


Olanlar karşısında oldukça üzülen Seyfettin Aygün çocukluk mesleği olan çobancılıkta ilk defa bu kadar büyük bir zararla karşılaştığını belirterek; Baba mesleği çobancılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Zaman zaman  koyunlarımızı kurtlar kapıyordu. Ama böyle büyük bir zayiatı ilk defa görüyorum.99 tane koyunumdan 40 tanesi ölmüş,15 tanesi de yaralı 5 tane kuzuyu da kurtlar kapmış götürmüş.Zararım 30 bin TL .Bu zararı nasıl telafi ederim bilemiyorum.’’diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Gece 03 sularında gerçekleştiği tahmin edilen olay sonrası Belediye Başkanı Celal Özmen, İlçe Kaymakamı Onur Kökçü olay mahaline gelerek durumu yerinde incelediler.
Kaymakam Kökçü; Üzüntü verici bir durum. Vartandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Devlet olarak elimizden gelen desteği mağdur olan vatandaşımıza sağlayacağız.’’dedi.


İlçe tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekipleri ile belediye ekipleri ölen koyunlar ve yaralı koyunlar için gerekli tedbirleri aldıkları gözlemlendi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kurtlar Yalıhüyük’te 40 koyunu telef etti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!