Suğla sulama kanalında çalışan işçiler 7 gündür grev yapıyor

featured

Seydişehir ve Suğla cazibeli sulama kanal inşaatında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile 7 gündür grev yapıyor.

Suğla  Cazibeli sulama inşaatı Yalıhüyük Saray Köyü yolunda ÖzdoğanlarAŞ.  Şantiyesinde bulanan 35 işçi 64 gündür maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile iş bıraktı. Yedi gündür şantiyede maaşlarının ödenmesini bekleyen işçiler mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerden sorunlarını çözmesini istediler.
İşçi arkadaşları adına konuşan İsmail Şimşek 64 gündür maaş alamadıklarını sabah yedi akşam yedi 12 saat çalıştıklarını fakat maaşlarını alamadıklarını ifade ederek;’’Sabah saat yedi de evden çıkıp akşam yedi ye kadar çalışıyoruz. Ramazan Bayramında eve beş kuruşsuz gittik. Çoğumuzun cebinde çay parası yok. Okullar açılıyor. Çocuklarımızın ihtiyacını nasıl karşılayacağız. Sosyal Yardımlaşma vakfından yardım almayalım diye gelip burada çalışıyoruz. Şantiyede 7 gündür iş bıraktık. Patron geldi maaşlarınızı eylül ‘ün onuna kadar ödeyeceğiz dedi. Bizim on gün değil bir saat tahammülümüz kalmadı.Evimize rızık götüremiyoruz.Sorunumuzun bir an evvel çözülmesini istiyoruz.İş Bırakmaktan amacımız  maaşlarımızı alabilmek .Başka bir amacımız  yok.’’diyerek tepkilerini dile getirdi.
Buna  karşılık işveren cephesinde ise Maaşların 10 eylül’e kadar ödeneceğini belirten Şantiyenin  muhasebe şefi Zeynel  Yıldırım işçilerin bir ay içeride maaşlarının bulunduğunu belirterek; Patronumuz  işçi arkadaşlarla görüştü.Eylül ayının onuna kadar  maaşları ödenecek.Normal işçi maaşları iş kanuna göre  ay sona erdikten sonra en erken 20 gün içinde ödenir. Bizim sözleşmelerimizde bu süre 30 gündür. Temmuz maaşlarını Ağustos ayı sonuna kadar ödeme süremiz var. İşçi arkadaşlar greve başladıklarında maaş süreleri daha dolmamıştı. Ayriyeten Patronumuz  işçi arkadaşlarla görüştü. Maaşlarını eylül’ün  onun da hatta daha erken ödemenin yapılacağını ifade etti.İşçi arkadaşlar da maaşlarını alana  kadar çalışmayacaklarını söylediler.Bizde bekliyoruz.’’dedi.
Yıldırım Maaşların Eylül’ün on’una kadar ödeneceğini belirterek İşçi arkadaşlar Maaşlarını aldıktan sonra isteyenin çalışmaya devam edebileceğini bu safhada herhangi bir çıkışın söz konusu olmadığını ifade ederek sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla sulama kanalında çalışan işçiler 7 gündür grev yapıyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!