Seçimlerde Sosyal Medyanın Önemi

İnternet teknolojisinin Web 1.0’dan Web 2.0’a geçmesiyle internetin hayatımızdaki rolü yadsınamaz bir duruma geldi. 

 

Kısaca özetlemek gerekirse Web 1.0’da, kullanıcılar internet sayfalarında seyirci iken Web 2.0 teknolojisi ile kullanıcılar internet sayfalarının besleyicisi ve katılımcısı oldular. Sosyal ağlar olarak bilinen Facebook, YouTube, Twitter, Linkedin gibi internet markaları bu teknolojinin en popüler ürünleri haline geldiler.

   Sosyal Medyanın gücü artık yadsınamaz bir gerçek. Buna gezi parkı olaylarında  şahit  olduk. Türkiye’de yaklaşık 35 milyon Facebook kullanıcısı ve 9.6 Milyon da Twitter kullanıcısı var. Bu sayılar gerçekten önemli ve ciddiye alınması gereken sayılar. . Sosyal medya, bugün nasıl marka şirketlerin göz ardı edemeyerek sosyal medya stratejileri ve departmanları oluşturduğu bir olgu ise yerel yönetimlerin de aynı şekilde göz ardı etmemesi gereken ve üzerinde özel bir çalışma gerektiren bir olgudur.

Artık günümüzde sosyal medya ağları kahve toplantılarının yerini aldı. Hitap ettiğimiz kitle yüzlerde iken sosyal medya araçlarını kullanarak binlere hatta milyonlara  çıktı.  Siyasiler ile halk arasında bir mesafe kalmadı. Düşüncelerimizi aktarmak isteğimiz bir  siyasetçiye bir  twit ile erişir hale geldik. Bunun en önemli örneği Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçektir. Twitter üzerinde vatandaşla girdiği sohbetler iyi veya  kötü ortada ve sosyal mecraları en etkili kullanan Belediye Başkanlarından  bir tanesi.

   Artık billboardlara ,televizyon reklamlarına para dökmeye gerek kalmadı. Sosyal medya sayesinde Halka sesleniş masrafları düştü ve kitle arttı. 

   Sosyal Medya’da ve İnternette vereceğiniz reklamlar  ile isteğiniz kişiye, coğrafyaya yani hedeflediğiniz kitleye doğrudan ulaşmak mümkün. Ee buda seçimlerde  elinizi güçlü kılıyor.

Ölçümle imkanı ! İnternet dünyasında yerel yönetimlerin kurumsal yapılarının, yöneticilerinin ve yörenin hakkında yapılan olumsuz değerlendirmeler takip edilebilir  ve olumsuz faktörler giderilebilir.

Genç nesili yakalama faktörü ! Sabah kalkar kalkmaz yüzünü yıkamadan sosyal medya hesaplarını takip eden bir nesilden bahsediyoruz. Bu nesile dokunabilmeniz için onlar gibi  olmalı onların bulunduğu mecralarda olmasınız.

 Eğer sosyal medyayı doğru kullanırsanız hiç beklemediğiniz  kadar  size olumlu dönüşleri olacaktır.

Sağlıcakla Kalın  ;) 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Seçimlerde Sosyal Medyanın Önemi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!