‘Milli iradeye sahip çık’ konferansı düzenlendi

featured

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Milli İradeye sahip Çık konulu konferans vermek ve seçim bürosunun açılışını yapmak için Seydişehir’e geldi.

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Kızılay Düğün Salonundaki Milli İradeye sahip Çık temalı konuşmasında TÜSİAD ve  Gülen Cemaattini ağır sözlerle eleştirdi.

Konya Milletvekili Harun Tüfekci, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erkuş, belde belediye başkanlarıYalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer,Ahırlı Belediye Başkan adayı İsa Akgün ve Ak partilerin katıldığı “Milli İradeye Sahip Çık” konulu konferansından sonra tüm partililer Mehter Marşı eşliğinde seçim bürosuna kadar yürüdüler daha sonrada seçim bürosu açılışı yapıldı

Konferansta bir selamla konuşması yapan Belediye Başkan Adayı Mehmet Tutal Seydişehir belediyesini açık ara farkla alacaklarını ve ak belediyeciliği Seydişehir’de göstereceklerini söyleyerek” Bölünmemizi bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar” dedi.

Milletvekili Harun Tüfekci kısa konuşmasında Süleyman Soylu’ya Seydişehir’e gelmesinden dolayı teşekkür etti “Rahmetli Menderes ve Özal’ı elimizden aldılar ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı elimizden alamayacaklar” şeklinde konuştu.

Milli İradeye Sahip Çık konferansında  önümüzdeki seçimlerin son derece önemli olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Soylu “Ak Parti iktidarı’nın hizmetleri insanlarımızı zenginleştirdi. 21 yüzyılın başlarında haksızlıklara karşı duran,mazlumun yanında olan güçlü bir Türkiye oluştu. Ne zaman Türkiye’de istikrar ve ilerleme sağlandı,o zaman  bu ilerlemenin önüne geçmek için çeşitli operasyonlar düzenleniyor. İlerleyen bu ülkemize çelme takma işlemleri sizlerin oyları ile önüne geçeceğiz.” Dedi.

Soylu,konuşmasının büyük bir bölümünde TÜSİAD’a ve Gülen Cemaatin’e yüklendi

Bir Kez olsun milletin yanında olun diyerek TÜSİAD’ı veryansın eden Soylu:

“Bir kerede elli nasırlı insanların yanında olun.hakkıyla, hukukuyla, helaliyle hayatını devam ettiren insanların yanında olun.Türkiye’ye yabancı sermaye gelmemizmiş. 2002 ile 2012 yılları arasında yaklaşık 135 milyar dolar yabancı sermayeyi bu iktidar getirdi.Bu milletin huzurlu hali, demokratik ve hukuk devleti getirdi. Hiç bir şeye katkıları yok. Onların derdi başka onların derdi  2002 yılında her  100 liralık vergi gelirinin 85.20 lirası faize gidiyordu, bu gün ise sadece 15 lirası gidiyor.Dertleri faizi yüksek istikrarsız, kaotik bir Türkiye ve herkesin yarın ne yapabileceğim diye kendi hesabını kitabını yapamadığı bir Türkiye yapmak. Onlaın oyunlarını Ak Parti bozdu. Oyunlarını siz bozdu, büyük milletimiz, oyunlarını ben size diz çökmeyeceğim diyen Recep tayip Erdoğan bozdu.

Yetiyor mu, hayır. 27 milyar dolar civarındaki Merkez Bankasının rezervi ogün 135 milyar dolar. Gayri Safi Milli hasılamız 2002 yılında  230 milyar dolardı.Nerdeyse onun yarısından fazlası bizim Merkez bankamıza zengin ve güçlü Türkiye oluşturduğu için umrundaydı. Bütün bunların yanında Körfez geçidi, hızlı tren hatları, 17 bin km ye varan bölünmüş yollar, 175 üniversitede, o üniversitelerde okuyan on binler öğrencimiz, 26 hava limanını 52 havalimanına çıkartan Türkiye var.Ülkemin her noktasında yapılan havalimanının bir hedefi vardır. Dünyanın yeni merkezine Türkiye’yi bir kavşak haline getirebilmek batı ile doğu arasındaki o muazzam köprünün en önemli haline getirmek iradesini Türkiye alt yapısını12  yıldan beri ortaya koymaya çalıştı. Bundan hiç sapmadı. Türkiye bütün iradesinin bedelini ağır saldırılarla ödedi.

Ey TÜSİAD’ın geçici başkanı niçin bu milletin hayrına olan  düzenlemelerden bahsetmez sin ? Engelli kardeşlerimizin leyhine olan gelişmelerden Türkiye’nin devrim olarak aldığı kanun ve düzenlemelerden bahsetmez sin ? Niçin bu ülkede yetim kalan ve devletin sosyal kurumlarında kalan işi girerken, çalışırken sağlanan avantaj ve teşviklerden bahsetmezsin. Niçin bu ülkede ARGE yatırımlarından, bu ülkenin büyümesi teknolojinin gelişmesi için en önemli adımların atıldığın bahsetmezsin. Ama sen TÜSİAD değilsin ki sen siyasi idolün , anlayışın temsilcisi olarak konuşuyorsun. Milletten yana değilsin cebine para koyanlardan yanasın. 28 Şubatta da aynısını yaptın, 1980 darbesinde de aynısını yaptın, 27 nisanda da aynısını yaptın.Ülken adına, Cumhuriyet adına ses çıkartmadın. Ey TÜSİAD’ın geçici başkanı ağababaların yenemedi Ak partiyi sende yenemezsin  Tamamen zırva, tamamen milletimizi anlatma adına kurulmuş.Onların derdi ülkeyi söğüşlemektir. Onların derdi Türkiye’de milletin adamı olarak bilinen Recep tayip Erdoğan’ı tasfiye etmek, cumhurbaşkanlığı seçimlerine el koymaktır.” dedi

Bizi bir kukla gibi oynatmaya çalışacaklar diyen Soylu 17 Aralıkta olup bitenlerde cemaatin parmağı vardır diyerek:

Bu ülkenin demokratikleşmesi için, zenginleşmesi için hep beraber adım atalım dedik. Geçmişte  ötekileştirmenin acısını çektik. 17 Aralık sabahı dört tane dosyayı birleştirip 30 Mart seçimlerini ifsat etmek, milletin kafasını karıştırmak, Türkiye’yi idare eden bir siyasi partiye çelme takmak için başlattılar. Devlette parselasyon olmaz. O bakanlık benim olacak, bu bakanlık senin olacak.Buraya kimse müdahale edemez. buranın başkanı da başbakanı da benim, ama meydanda olan sizlersiniz.Halk sizlere hesap soruyor mu,soruyor hani denetim, hani şeffaflık, hani millet iradesinin verdiği yükseklik, yok. Sütüdya gerisinde bizi kukla gibi oynatmaya çalışacaklar. Peki eski vesayet döneminden ne farkı kaldı. Ne farkı kaldı Uğur Mumcu, Hrand Dink cinayetlerinden, Anafartalar çarşının bombalanmasından, Taksim olaylarından bu ülkeye zarar verenlerden ne farkı kaldı.Bizim ne gücümüz var hukukun dışında.kanunlarla, kurallarla, hükümlerle anayasanın ortay koymuş olduğu yazılı ilkelerle dışında başka türlü şekilde karar veriliyorsa paralel devlet, paralel yapı vardır burada.Türkiye’de siyasal iktidara karşı girişilmiş darbe planı vardır.” dedi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
‘Milli iradeye sahip çık’ konferansı düzenlendi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!