‘Tuza Dikkat Haftası’ Nedeniyle Seminer Verildi

featured

Yalıhüyük Toplum Sağlığı Merkezince10-16 Mart Tuza Dikkat haftası ve Pulmoner Rehabilitasyon hakkında seminer verildi.

Yalıhüyük Toplum Sağlığı Merkezi nden Ebe Meryem Arıcan 10-16 Mart 2014 Tuza dikkat haftası dolayısı ile Halk Eğitim bilişim odasında verdiği seminerde şu konulara dikkat çekti.
Ebe Arıcan;’’Son yıllarda Tuz tüketiminin fazla olması nedeniyle hastalıkların artması özellikle hiper tansiyon, felç, kalp krizi gibi hastalıklar vb. Aşırı tuz tüketimi birçok kronik hastalıkların oluşmasında temel risk faktörlerindendir. Dünya Sağlık örgütüne göre kronik hastalıklardan korunmak için günlük tuz tüketiminin 5 gr ile sınırlandırılması gerektiği belirtilmiştir.


Tuz tüketimin azaltılması felçlerde %5,Kalp krizlerinde ise % 3 azalma sağladığı Dünya sağlık örgütünce tespit edilmiştir.’’dedi.
Pulmoner Rehabilitasyon(Akciğer veya Akciğerlerle ilgili) Koah ve  Astm hastaları nefes almakta  güçlük çeken hastalar  için  hazırlanan bir egzersiz  programı ile  ilgili olarak bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezi Ebesi Meryem Arıcan , Pulmoner rehabilitasyon ile  ilgili olarak seminere  katılanlara bilgi içerikli broşür dağıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
‘Tuza Dikkat Haftası’ Nedeniyle Seminer Verildi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!