GURBETTEN SILAYA GÖLCÜK ŞENLİĞİ

featured

Geleneksel Gölcük Yayla şenliği Gurbetten sılaya akan hemşerileri ile  birlikte  coşku ile gerçekleşti.

Gölcük yaylasındaki şenliğe Konya Milletvekili Harun Tüfekçi,Büyükşehir Belediyesi temsilcileri,Çevre Belediye  Başkanları,dernek başkanları ve çok sayıda misafir  katıldı.

Yalıhüyük Belediyesi Başta olmak üzere Almanya,İstanbul,Antalya ve Konya Derneklerinin organize ve ortaklaşa düzenlediği şenlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Sami Çelik,Muzaffer Sarıkaya,Hasan Kaya birbirinden güzel seslendirdikleri eserlerle Konya grup Kaşıks’da ortaya koydukları birbirinden güzel oyunlarla şenlik alanaına toplanan binlerce kişiye güzel bir gün yaşattılar.

Açılış konuşmasında Tüm Yalıhüyüklü ve Tüm Müslüman alemin Ramazan bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Hasan Koçer; ‘’Bir Ülkenin ,bir bölgenin ,bir ilçenin kalkınması sivil toplum örgütlerinin çalışması topluma faydalı olan işlerin bir ucundan tutması ile olur. İlçemiz Yalıhüyük’te Bu yükü Belediyemiz’den sonra Almanyada,İstanbulda,Antalyada ve Konya’da bulunan derneklerimizle birlikte siz aziz hemşerilerimize hizmet  etmek için var gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isterim. Bunun en son meyvesini de böyle güzel bir  ortamda sizlerle birlikte olmayla gerçekleştiriyoruz. Şenliklerin amacı hemşerilerimizin Sıla-i Rahim yapmalarını sağlamak bağlarımızı koparmamak geliştirmek,yeni nesillerimizin bir biri ile tanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamak,dertlerimizi sıkıntılarımız paylaşarak yok etmek hepsinden önemlisi bir olmak birlikte olmak hep birlikte Yalıhüyük olduğumuzu anlamaktır.’’dedi.

Protokol konuşmalarında sırası ile  Organizede yer Alan Dernek Başkanları da selamlama konuşmaları ile birik ve beraberlik mesajı verdiler.

Daha sonra  Kürsüye  Gelen Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ,İnsanımızın kalbinin en yufka olduğu nokta olan Yalıhüyük’te  Gölcük Yaylasında bulunmaktan çok Mutlu olduğunu dile getirerek Şenliğe katılanların Ramazan Bayramını kutladı.

Başta Belediye  Başkanı Olmak üzere organizasyonu gerçekleştiren Dernek Başkanlarına birlik ve beraberliği sağladıkları dostlukları pekiştirdikleri için teşekkür eden Tüfekçi;Siyasi ayrım yapılmadan Yalıhüyük  halkının misafirlerine kuçak açan bir toplum olduğunu ifade etti.Tüfekçi Daha sonra Ortadoğuda akan kana vurgu yaparak Irak’ta,suriyede Müslüman müslümanı  öldürüyor.Bu mübarek gün hürmetine bu kanın durmasını yüce allah’tan temenni ediyorum.Gazze’de yaşanan zalim İsrail’in Filistinli ,Gazzeli Müslümanlara yaptıkları zulmü şiddetle kınıyor,yüce  Yaradan dan İsraili kahretmesini diliyorum.’’dedi.Bu coğrafyada Türküyle,kürdüyle,abazası ,çerkeziyle bir ve bütün olan Türkiye vardır.Lütfen içerisinde bulunduğumuz değerin kıymetini bilelim.Buraya Dünyanın her birtarafından ve Türkiyenin çeşitli bölgelerinden sılayı rahim yapan hemşerilerim bu toprakların bu dağların bu arazilelerin kıymetini biliyorlar.Burada yaşayan hemşerilerimizle kenetlensinler,Yalıhüyük’ün değerini bilsinler.Çünkü Yalıhüyük  Tartışmasız bir değerdir.’’dedi.

Şenlikte protokol konuşmalarının ardından çeşitli gösteriler oyunlar sergilendi.Toplu yemekler yendi.Türk Halk Müziği sanatcıları Sami Çelik,Muzaffer Sarıkaya,Hasan Kaya müzik eşliğinde seslendirdikleri eserlerle senlik alanına toplananları çoşturdu.Gurup Kaşıks da sergilediği folklorik oyunları ile  izleyicilerden büyük alkış topladı.Gölcük yayla şenliği akşam saatlerine kadar çeşitli faaliyetlerle sona erdi.golcuksenlik (10)



GÖLCÜK YAYLA ŞENLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM paylaşan: yalihuyuk

GÖLCÜK ŞENLİĞİ İKİNCİ BÖLÜM paylaşan: yalihuyuk

GÖLCÜK ŞENLİĞİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM paylaşan: yalihuyuk

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
GURBETTEN SILAYA GÖLCÜK ŞENLİĞİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!