YALIHÜYÜK’TE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

featured

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Yalıhüyük’te tören düzenlendi.

Program Yalıhüyük Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı.

Merasime Seydişehir Kaymakamı, Yalıhüyük Kaymakam Vekili Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Cumhur Dilli, Belediye Başkanı Hasan Koçer, İlçe Emniyet Amiri İbrahim Arslan, daire amirleri Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile devam eden Program’da İlçe Jandarma Uzman Çavuş Oktay Karakuş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında:’’Türk askeri son kurşununu atmadan elindeki bütün imkanları kullanmış süngüsünden dipçiğine, kazmasından küreğine, tekmesinden tokadına her şeyi ile bu cennet vatanı korumuştur.

Milletimizi ayakta tutan en önemli ideal ölürsem şehit; kalırsam Gazi inancıdır.

İşte böyle kutsal duygularla dolu bir orduya sahip Türk Milletinin göklerde ,özgürlük bağımsızlığımızın sembolü olarak ,ay yıldızlı bayrağımız daima dalgalanmıştır.,sonsuza kadar da dalgalanacaktır.

Şehitlerimizin ve Gazilerimizin bu fedakârlıklarından dolayı ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk;’bu Milletin evlatlarının fedakârlıkları için ölçü bulunmaz ‘’demiştir.

Gazilerimizin yapmış oldukları fedakârlıkları ve mücadeleyi bu Millet asla unutmayacaktır. Gazilerimizi sadece bu günlerde hatırlamayacağız. Onları özgürce aldığımız her nefeste minnetle hatırlayacağız.’’dedi.

Yalıhüyük İlköğretim okulu öğrencisi Aybüke Kıyak Gazi isimli şiiri okuması ile program sona erdi.Kaymakam Tuncay Sonel Şiir Okuyan Aybüke Kıyak’a yakın ilgi gösterdi.IMG_3580

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK’TE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!