SU ÜRÜNLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YALIHÜYÜK’TE YAPILDI

featured

IMG_4490

Yalıhüyük’te yapılan su ürünleri birimi toplantısında Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Süleyman Özcan ve Beraberindeki heyet Suğla gölünde balıkçılık yapan kooperatif üyelerini bilgilendirdi.

Yalıhüyük Belediye  Düğün salonunda  gerçekleşen toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Şube  Müdürü Süleyman Özcan, Su ürünleri Mühendisi Ayten Turan, Veteriner Hekim Mehmet Şenarslan,Seydişehir  İlçe Gıda Tarım ve  Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar,Yalıhüyük İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım müdürü Hasan İnar,Suğla  su ürünleri Kooperatifi Başkanı Salim Tosun,Kooperatife bağlı üyeler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını Yapan İl Sağlık Müdürlüğü Hayvan Sağlık şube Müdürü Süleyman Özcan,Suğla  gölünün sahibinin devlet olmasına rağmen asıl sahiplerinin Kooperatife bağlı üyeler olduğunu belirterek Suğla  gölünü en fazla koruması gerekenlerin yine  Kooperatife bağlı Balıkçılar olduğunu ifade etti.

Özcan Konuşmasını devamında;’’Göle sahip çıkmak zorundayız, kurallara uymazsak göl kurur. Suğla  gölü ile ilgili olarak eğitim çalışmaları yapılacak. Kooperatif üyeleri bilgilendirilmeye devam ediliyor.

Suğla  gölünde avlanabilir stok ile  ilgili olarak bir çalışma  yapıldı. Sizlerin gayretleri, İlçe Müdürlerimizin ve bizlerin gayretleri ile belirli bir mesafe alındı. Avcılık yapacak tekne sayısında artış oluşturuldu. Öncelikle şunu belirteyim ki bu gölün sahibi ne kadar da devlet olsa da asıl sahibi bu Gölde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan sizlersiniz. Bunun bilincinde olmanızı istiyoruz. Kurallara uymayanlara ceza yazma aczi yetinde değiliz.Mümkün olduğunca sizleri zor durumda bırakmamaya çalışıyoruz.Ama sizlerde lütfen Devletin koyduğu kurallara uyun,uymayanları uyarın.’’diye konuştu.

Bilgilendirme heyetinde bulunan Su ürünleri Mühendisi Ayten Turan ve Veteriner hekim Mehmet Şenarslan Gölde 16 kayıtlı teknenin 60 tekne artırılarak toplam 76 tekne kotaya çıktığını ifade ederek, ruhsat almak için nasıl müracaat etmeleri gerektiğinin bilgisini sine vizyon yöntemi ile üyelere anlattı.

İlçe  Gıda hayvancılık ve Tarım müdürleri de kota ve uyulması gereken kuralları Kooperatife bağlı 150 balıkçıya anlatarak yıllık 189 tonluk balık kotasının geçilemeyeceğini ifade ettiler.

Kooperatif Başkanı Salim Tosun’da Gölde İl Müdürlüğünün belirlemiş olduğu kuralları Üyelerine anlattıklarını belirterek,Suğla  gölünde Balık yatağı ve üreme bölgesi olarak belirlenen yerlerde kesinlikle  ağ atılamayacağını ifade ederek Kooperatif  üyelerine uyarılarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
SU ÜRÜNLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YALIHÜYÜK’TE YAPILDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!