YALIHÜYÜK ORTAOKULUNDAN YADEP PROJESİ

featured

degerleregitimi (1)

Yalıhüyük Ortaokulundan Ses Getirecek Örnek Bir Proje YADEP(Yalıhüyük Değerler Eğitimi Projesi)

Yalıhüyük Kaymakamı Ali Polat’ın büyük bir destek verdiği Yalıhüyük Değerler Eğitim Projesi Haziran ayına kadar davam edeceği kaydedildi.

Yalıhüyük Ortaokulunun başlatıp, Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan’ın öncülük yaptığı, Yalıhüyük Belediyesinin de destek verdiği proje, tüm il ve ilçelere örnek olacak şekilde büyük bir heyecan ve özveriyle devam ettiriliyor.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Orhan Balaban;’’Toplum normlarının değişmesi, yaşamı kolaylaştıran dürüstlük, yardımlaşma, sevgi, saygı, özsaygı, hoşgörü, empati, disiplin, sorumluluk, aile olabilme, öz bakım gibi önemli kavramların da zayıflamasına,  unutulmasına neden olmuştur.

İşte tüm bunların ışığında başta kendi öğrencilerilerimiz, öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kurumların ve bütün Yalıhüyük halkının, sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal değerler konusunda kazanımlarını, farkındalık düzeylerini arttırmak amacıyla Proje hakkında kurum amirlerine Vakıf toplantı salonunda slayt gösterimli sunum yaptık.’’dedi.

 

Tüm personelinin büyük bir özveri ve heyecana başlatıp yürütmekte oldukları projede temel hedef; unuttuğumuz insani değerlerimizi yeniden gün ışığına çıkararak tüm bireylere yeniden hatırlatmak olduğu, proje kapsamında Aralık ayı HOŞGÖRÜ, Ocak ayı DÜRÜSTLÜK, Şubat ayı SEVGİ, Mart ÜMİT, Nisan SABIR, Mayıs ADALET konularının işleneceği belirtildi.

Bu amaçlar doğrultusunda sınıf içi etkinlikler, yarışmalar, pano çalışmalarının büyük bir hızla devam eden Yalıhüyük Ortaokulunda, değerlerimiz üzerine farkındalık yaratabilme adına okul koridorunda “Değerler Treni” ve “Değerler Çınarı” oluşturuldu.

Okul Müdürü Orhan Balaban’ın önderliğinde tüm öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla her ay düzenli olarak afişler hazırlanıyor, velilere ve kurumlara o ayki değer ile ilgili mektuplar gönderilerek kurumlar da ziyaret edilip ayın konusu işleniyor. Velilere değerlerimizle ilgili seminerler ve eğitimler veriliyor. Ayrıca farklı eğitmenler, kariyer sahibi kişilerle bir araya gelmeleri sağlanıyor.

Ayrıca şehrin değişik yerlerine asılacak olan pankart ve afişlerle birlikte unutulan değerlerimiz tüm Yalıhüyüklülere her an yeniden hatırlatılıyor.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK ORTAOKULUNDAN YADEP PROJESİ

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!