GURBETÇİLERİMİZİN TBMM’DE TEMSİLİ YAKINDIR

featured

IMG_0500
Almanya’nın Hannover ve Braunschweig şehirlerinde düzenlenen açılış etkinliklerine katılan Tüfekçi, Almanya’daki Türklere müjde verdi.

Kısa adı UETD olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği teşkilatının Almanya’nin Hannover ve Braunschweig şehirlerindeki teşkilatlarının açılışı için bu ülkede bulunan Konya Milletvekili Tüfekçi, gurbetçilere seslendi. Tüfekçi: “Daha önceki seçimlerde, sizlere de oy hakkı tanınması için uğraştık ama hep engellediler. Bu seçimde ilk kez, ülkemizdeki parlamento seçimleri için oy kullanırken, bundan sonraki seçimlerde de seçilme hakkını elde edeceksiniz, yani içinizden birilerinin de TBMM’de temsil edileceği günler yakındır“ şeklindeki konuşmasi salondan büyük alkış aldı.

UETD’nin Hannover Bölgesinin organize ettiği toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Konya Milletvekilimiz Harun Tüfekçi’nin yanısıra, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hannover Başkonsolusu Mehmet Güney, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, UETD’li üst düzey yöneticiler ve Hannover ve Braunschweig’lı sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

UETD Hannover Şubesi Yönetim Kurulu’ndan, sitemiz sahibi Oktay Yıldız’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Tüfekçi ile Yıldız, Hannover-Konya Kardeş Şehir projesi kapsamında fikir alışverişinde bulundu.

Yıldız, halen Hannover Belediyesi bünyesinde oluşturulmuş olan komisyonda, UETD adına temsilcilik görevinde olup, geçtiğimiz günlerde T.C. Hannover Başkonsolosu Günay ile birlikte katılmış olduğu yuvarlak masa toplantısının ardından, geçtiğimiz yıl imzalanan iki şehrin belediyeleri arasında imzalanan protokola ilişkin fikirlerini paylaşmışlar ve Hannover-Konya kardeş şehir ilanın bu yıl içerisinde açıklanması gerektiğini bildirmişlerdi. Konya tarafınca onaylanan sürecin, Hannover belediye meclisine takılması, diğer aday Diyarbakır’ın ise SPD’li bazı üyelerince sadece süreci geciktirme adına ortaya atılmış olması olarak değerlendirildiğini belirten Yıldız: “Konya Milletvekilimiz Sayın Tüfekçi ile konu hakkında görüş alışverişinde bulunduk ve kendisinin de Konyalı olması hasebiyle konunun birlikte takipçisi olacağız” diyerek ve süreçten kendilerini haberdar edeceklerini ve müspet kararın bir an önce çıkmasına uğraşacaklarını söyledi.

Daha öncede sitemizde bildirdiğimiz üzere Tüfekçi, kısa adı SKM olan Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi başkanı olarak, 7 Haziranda yapılacak olan seçimler öncesi yurtdışında ve özellikle de gurbetçilerimizin yoğun olarak yaşadığı Almanya’da oldukça yoğun calısmalarda bulunacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
GURBETÇİLERİMİZİN TBMM’DE TEMSİLİ YAKINDIR

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!