İHSAN KOÇ EĞİTİM-BİR-SEN BULUŞMASINDAYDI

featured

egitimbirsen (17)

Eğitim-Bir-Sen 9. Türkiye Buluşması, şube yönetimleri ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’da yapıldı.

Yalıhüyük Eğitim- Bir Sen İlçe Başkanı İhsan Koç’ta bu toplantıda yer aldı.

İstanbul Ataköy’de yapılan toplantıda Açılış konuşmasını yapan Yeni genel Başkan Ali Yalçın“Nöbete ücret mücadelemizde ısrarlı ve kararlıyız. Çözülen her sorunun, alınan her kazanımın altında yerimiz, terimiz ve imzamız vardır. Bu sorunu da biz çözeceğiz. Etki de, yetki de bizdedir’’dedi. 400 bin üye hedefi’ ile gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının birçok sorununu son iki yılda imzaladıkları toplu sözleşmelerle çözdüklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Sendikamız eğitim çalışanlarının en büyük sıkıntılarından biri olan nöbete ücreti konusunu da çözecektir. Bu konuda rol almaya ve rol çalmaya çalışan sendikalar daha yeni uyandılar. Bu sorunu da Eğitim-Bir-Sen çözecektir. 9 yıl yetkili oldukları dönemde hiçbir sorunu çözemeyen bu sendikalar, Eğitim-Bir-Sen’in kazanımlarını kendilerine mal etmeye çalışıyorlar ancak boşuna çabalıyorlar. Diğer hizmet kollarında olan nöbet ücretinin eğitim çalışanlarına da verilmesi konusunda başlattığımız imza kampanyasını 26 Mart’ta yapılacak olan KPDK’ya taşıyarak çözümü için çaba sarfedeceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitim çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirdiklerini ifade eden Yalçın, “Bunlardan biri de ek ders ücretlerindeki ve sınav görevlerindeki ücret adaletsizliğidir. Bu konuyu da yetkililer ile görüştük ve sınavda kapıda güvenliği sağlayana 120 TL, içeride sınavı yapana 45 TL çelişkisinin bir an önce giderilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Kadın çalışanlarının doğum izni ve süt izni konusunda taleplerimiz var, toplu sözleşme masasında önemsediğimiz konulardan biridir. Yeni dönemde yeni açılımların ve kazanımların sağlanması konusunda irademizi sürdüreceğiz. Rotasyonun mağduriyet üretmemesi anlamında irademizi ortaya koymuştuk. Rotasyonun 8 yıla indirilmesinde bazı endişelerimizi ve kaygılarımızı bakanlığa ilettik ve konunun takipçisi olacağımızı belirttik. Karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması ve öğrenciye okul seçme özgürlüğünün verilmesi gerekmektedir.  19. Milli Eğitim Şûrasında alınan kararlar bir an önce uygulamaya konulmalıdır. Çocuklarımıza karakter kazandırma, değerlerimizle barışık müfredat ve ders kitaplarının tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Kılık kıyafet noktasında kamusal alan yalanının bitilmesi konusunda ortaya koyduğumuz irade son derece önemli ve anlamlıydı. Bu irade sonucunda 12 milyon 300 bin imza ile birlikte ve ortaya koyduğumuz yedi aylık sivil itaatsizlik eylemleri ile bu yasağı tarihin çöp sepetine attık. Ancak bu yola çıkarken sadece kamusal alan yalanını bitirmek için çıkmadığımızı, 82 model kılık-kıyafet dayatmasının eğitim çalışanlarının haki yeşili kıyafetlere ve birbirinin ensesine bakan anlayışın ortadan kaldırılması ve erkek çalışanların saçıyla, bıyığıyla, favorisiyle, ayakkabısıyla ilgilenmeyen bir yönetmelik gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Toplantı dönüşünde sitemize bilgi veren Yalıhüyük Eğitim-Bir Sen İlçe Başkanı İhsan Koç;’’Eğitim çalışanlarının sorunlarının dile getirildiği toplantı oldukça verimli geçti. Yeni alınan haklar ve özgürlükler konusunda alınan kararları üyelerimizle paylaşacağız. Eğitim Bir Sen yöneticileri olarak bu toplantıda şunu gözledim ,Başta Genel Başkanımız olmak üzere Tüm yetkili organlarımız ile birlikte üyelerimize daha güzel daha çok kazanımlar sağlanacağından eminim.’’diye konuştu.

Toplantı sonunda katılımcılara İstanbul’un tarihi yerleri gezdirildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
İHSAN KOÇ EĞİTİM-BİR-SEN BULUŞMASINDAYDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!