YALIHÜYÜK YAYLASI 7. GÖLCÜK YAYLA ŞENLİKLERİ YAPILDI

featured

Yalıhüyük Gölcük Yaylası şenliklerinin 7.cisi büyük bir katılımla gerçekleşti.
Yalıhüyük Kaymakamlığı ve Yalıhüyük Belediyenin ortaklaşa düzenledikleri 7. Gölcük şenliğinde Sıla i Rahim Yapan Gurbetçiler,ilçe halkı ve çevre İlçe ve köylerden gelen binlerce insan doyasıya eğlendi.
Gölcük Yaylasında Kuran Tilaveti ile Başlayan buluşmada,Çocuk oyunları,Palyoçolar,İlahi gurupları ,Semazen gösterileri,Türk Halk Müziği Sanatcısı Muzaffer Sarıkaya,Hasan Kaya’nın seslendirdiği eserlerle güzel bir gün geçiren Katılımcılar,Bozkır Kaşık ekibinin muhteşem oyunu ile coşkulu saatler yaşadı.Şenliğe Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi,Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız,İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı,’da katılarak kısa selamlama konuşması yaparak Katılımcıların Ramazan Bayramını ve şenliğini kutladı.İstanbul’dan ayrıca Konsiad Başkanı Mustafa Büyükdede Çevre İlçe Kaymakamları,Belediye Başkanları katılarak şenliğe renk kattı.
Şenliğe iştirak eden Milletvekillerini ve misafirlere ev sahipliği yapan İlçe Kaymakamı Ali Polat ve Belediye Başkanı Hasan Koçer konuşma yaptı.
Yalıhüyük Kaymakamı şenlikteki yaptığı konuşmada;İlçe Halkının bayramını kutlayarak;Manevi İklimin,toplumsal dayanışmanın ve zorda kalanı hatırlamanın eş siz fırsatlarını sunan Mübarek Ramazan ramazanı geride bırakarak yeni bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Düzenlenmekte ola bu tür etkinliklerde hem gurbette bulunup sıla hasreti çeken hemşerilerimizin memlekete gelmelerine katkı sağlamak hemde gerek iletişim aletlerinin yaygınlaşması gerek ekonomik kaygılarla ,gerek çalışma hayatının zorlukları ile zayıflayan akrabalık,komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinin yeniden sağlanmasına olanak sağlamaktır.’’dedi.
Belediye Başkanı Hasan Koçer’de konuşmasında; Yayla şenlikleri; orta Asya’dan günümüze ulaşan Türk gelenek ve göreneklerinin dağlardaki yankısıdır. Türk insanının şenliklere sahip çıkmaları ise; vatana ve toprağa bağlı olmanın kültürel boyuta taşımasıdır ve yaşatılmasıdır.

İnsanlar kalabalıklar içerisinde hızla yalnızlaşıyor. Aynı soyadı taşıyan yakın akraba birçok kişi birbirini çoğu zaman hiç görmüyor ve tanımıyor. İşte Bu Gölcük Yaylası buluşmamız birliğimiz, beraberliğimiz ve Kaynaşmamızın en önemli aktörü olacaktır.
Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz Gölcük Yayla şenliklerimiz eski dostları, akrabaları bir araya getirecek, unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin yeni nesillere aktarılmasını sağlayacaktır.

Doğduğumuz ve çocukluğumuzun geçtiği topraklardan uzakta yaşamak zorunda kalışımızı, yaylalarda buluşmamız için büyük bir fırsat olarak değerlendiriyorum. ’dedi.
Koçer Konuşmasının son bölümünde;’’ Sizlerin teveccühü ile Çıktığımız bu yolda kutsal görevi sürdürürken, Hemşerilerimize daha iyi hizmeti, Daha kaliteli yaşamı, oluşturabilmek için çalışırken, Bir yandan da Gölcük Yaylamızda düzenlediğimiz Şenlik ile birlikte Kaynaşmamızı en üst seviyeye ulaştırmanın mutluluğunu gururunu ve sevincini yaşıyoruz.
Büyükşehir yasası ile Belediyecilik anlayışının değiştiği, geliştiği Hizmetin en ücra noktaya kadar ulaştığı bir sistemi hep birlikte görüyoruz. Kısıtlı bütçemize rağmen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ve Tüm Daire Başkanlarına, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Sayın Harun Tüfekçi’ye Konya Milletvekillerimize ve Bürokratlarımıza Belediyemizin hizmetine katkılarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim.
Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra’da İlçemizde yapılacak hizmetlerin devam edeceğini, tarihi değişimleri hep birlikte yaşayacağımızı söylerken, Çalışmalarımızda Başta Belediye Meclis Üyelerimiz olmak üzere Tüm personelimize ve Mahalle Muhtarlarımıza görevlerinde gösterdikleri performans için ayrı ayrı teşekkür eder, Tüm Hemşerilerimi yürekten selamlar saygılar sunarım.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Şenliğin son bölümünde çekilişlerin yapıldığı ve hediyelerin dağıtıldı Çocukların Palyocolarla bol bol eğlendiği şenliğinde son olarak sahne alan Konya Gurup Kaşıks’ın oyunları alanı dolduran binlerce kişi tarafından beğeni ile izlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
YALIHÜYÜK YAYLASI 7. GÖLCÜK YAYLA ŞENLİKLERİ YAPILDI

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!