ATATÜRK’Ü 78. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE SAYGI İLE ANDIK

featured

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. Yılında Yalıhüyük’te saygı ve minnetle anıldı.
İlk Program Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına Çelenklerin sunulması ile başladı. Saatler 09 05 de sirenlerin başlaması ve akabinde istiklal Marşımızın okunması ile buradaki program sona erdi.

Yalıhüyük Anadolu Lisesinin hazırladığı programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden programa İlçemiz Kaymakamı Ali Polat, Belediye Başkanı Hasan Koçer ve tüm protokol üyeleri hazır bulundu.

Yalıhüyük Anadolu Lisesinin hazırladığı 10 Kasım Atatürk’ü anma programında günün önem ve anlamını belirten konuşmayı okulun Tarih Öğretmeni Okan Eser yaptı. Eser, Atatürk’ün yedi düvele karşı verdiği amansız Mücadele ile bu toprakların vatan yapıldığını medeni Milletler arasında yerini aldığını belirterek başladığı konuşmasında;”15 Temmuz gecesi Türk Milletine tarihinin en ciddi saldırılarından birisi yapılmıştır.Bu Hain saldırı başta Türk ordusunun Milletin ordusu olduğuna inanan akıl feraset ve vicdan sahibi askerleri daha sonra aynı anlayışa sahip emniyet mensupları ve elbette Türk Milletinin inanılmaz azmi ve kararlılığı sayesinde bertaraf edilmiştir. Milletçe başımıza gelen bu felaket elbette hepimiz için bir yüzleşme vesilesi olmuştur.Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve dehasını bir kez daha ortaya koymuştur. Çünkü o güzel dinimizi kendi çıkarlarına alet etmek isteyen inanç tüccarlarının farkındadır ve ayen şöyle demiştir: “Efendiler ve Ey Millet, biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler ,devrişler,müritler ,meczuplar memleketi olamaz.”demiştir.

Okulun İngilizce Öğretmeni Mehmet Kandırmaz’ın sunduğu program öğrencilerin şiir okuması ve günün önem ve anlamını belirten konuşmaları sonrasında Atatürk’ün ölümünden sonra Dünya basınındaki yankılarının anlatıldığı slaytla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
ATATÜRK’Ü 78. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE SAYGI İLE ANDIK

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!