KURUÇAY’DA YAŞAM

featured

Antalya Bozkır Yolu kenarında bulunan Ahırlı  İlçesine  Bağlı Kuruçay  Mahallesini Muhtar ve  Belde sakinlerine sorduk.

Yoğun Kar yağışında  bölgede en çok kar alan Kuruçay hakkında bilgisine  Başvurduğumuz Muhtar  Sedat  Büyükyavuz ve Mahalle sakinlerinden Ali Dinçe Kuruçayı ve Kurçay’da yaşamı anlattı.

Gölcük yolu kar temizleme çalışmalarını takip eden Belediye  Yalıhüyük  Belediye  Başkanı Hasan Koçer’de Kurçay’a uğrayarak hal hatır sordu.

Ahırlı  İlçesine 13 KM  uzakta bulanan Kuruçay da ve  bizleri büyük bir misafir perverlikle karşılayan Mahalle sakinleri Kuruçayı anlattılar.Mahallenin  60 haneden uluştuğunu 100 kişinin yaşadığını  belirten  Mahalle  Muhtarı Büyükyavuz;’’ Buradan Manisa İzmir İstanbul gibi şehirlere göç verdik.Mahallemiz Hayvanclık  ve Arıcılık yaparak geçimini sağlamaktadır.’’dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Mahallede bazı evlerin zarar gördüğünü belirten  Muhtar Sedat  Büyükyavuz;’’ Orman Köyüyüz.İlk defa bu kadar fazla  bir kar gördük. Kar yağışı nedeniyle  bazı evlerimizde  hasarlar oluştu.Yetkililere bildirdik geldiler inceleme yaptılar.’’dedi.

Birçok zorluğa rağmen Kurçay’da yaşamaktan çok  Mutlu  olduğunu belirten Mahalle sakinlerinden Ali  Dinç’te 72 yaşında olduğunu belirterek Hayvancılık daha sonra arıcılık yaparak geçimini sağladığını söyledi.Dinç;Burada kalmamızın en  önemli sebebi Havası suyu,Misafirperverliği ,herkesi cezbeden Köylümüzün iyi insanlarıyla yaşamak için kaldım.Gelenimiz gidenimizle misafirlerimizle günümüz geçiyor.Burada yaşıyor  olmaktan çok  mutluyuz.’’diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
KURUÇAY’DA YAŞAM

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!