ATAMIZI SAYGI VE MİNNETLE ANDIK

featured

İlçemiz Yalıhüyük’te Gazi  Mustafa  Kemal  Atatürk’ün ölümünün 79. Yılında anma  programı düzenlendi.

Yalıhüyük’teki  program Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenklerin bırakılması ile başladı. Daha sonra siren sesiyle birlikte Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Anma programı daha sonra Yalıhüyük  İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde  düzenlenen anma  etkinlikleri  ile  devam etti.

Günün  önem  ve  anlamını belirten  konuşmayı Sosyal  Bilgiler  Öğretmeni Erkan  Aktürk yaptı.Aktürk;’’Doğadaki  tüm  canlılar  gibi  İnsan oğlununda yaşamının bir  sınırı vardır.Ancak  bazı insanlar  vardir ki yaşamları  boyunca yaptıkları eserlerle,insanlığa  yapmış  oldukları  ihzmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler.Yaşamını  milletine adayan ,bir  İmparatorluğun küllerinden  yapyeni  ve güçlü  bir  devlet kuran eşsiz bir  lider ,mümtaz bir devlet adamı ,büyük  Komutan  ve  dahi olan  Atatürk  bu ender  insanlardan  birisidir.Ünlü bir  devlet  adamımın dediği gibi,’’Atatürk gibi  insanlar,bir  nesil için  doğmadıkları gibi ,belli  bir devre içinde  doğmazlar.;onlar önderlikleri ile  yüzyıllarca  Milletlerin  tarihlerinde  hüküm sürecek insanlardır.’’dedi.

Konuşmaların ardından  öğrencilerin şiir  okuması ,Oratoryo gösterisi ve  Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirmesi ile  program sona  erdi.

Programa İlçe  Kaymakamı Yakup Güven,Belediye Başkanı  Hasan Koçer,İlçe  jandarma vekili J.Asb.Kd.Bçvş. Said  Koç,Daire  amirleri Öğretmen ,Öğrenci ve vatandaşlar  katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
ATAMIZI SAYGI VE MİNNETLE ANDIK

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!