Seydişehir Şehidini Bağrına Bastı

featured

Diyarbakır Lice’de hain teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur’u, Muallimhane Camii’nde binlerce vatansever gözyaşlarıyla uğurladı.

Seydişehir’in 31. şehidi olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur, 15 gün önce nişanlanmıştı ve evlilik hazırlığı yapıyordu.

İki oğlu da asker olan inşaat ustası şehit babası İbrahim Cesur’un cenazede gösterdiği metanetli tavrı dikkat çekti.

Şehidin cenaze törenine; Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Jandarma Komutanı İsmail Cansaran, Kaymakam Aydın Erdoğan, Yalıhüyük  Kaymakamı Yakup  Güven,Yalıhüyük Belediye  Başkanı  Hasan Koçer,Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, şehidin ailesi, mesai arkadaşları ve on binler katıldı.

Tekbir sesleriyle ellerde taşınan Şehidin naaşı, Akyol Mezarlığı’nda ki şehitliğe defnedildi.

4 yıl önce Jandarma Uzman Çavuş olarak göreve başlayan ve Lice’de teröristlerle girdiği hain çatışmada şehit düşen İsmail Cesur’un kardeşi Mustafa Cesur ise yine kendisi gibi Ankara’da Jandarma Astsubay olarak görev yapıyordu.

Şehidimiz 15 gün önce Seydişehir’e gelip nişan yapmış, yakınlarının “Gelmişken rapor al, biraz kal” demesine rağmen rapor almayıp görevine geri dönmüştü.

Kaymakam Aydın Erdoğan’ın; Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Asteğmen Ferhat Yaray, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik ile birlikte akşam saatlerinde şehidin vefat haberini fayans ustası babasına “Başınız sağolsun” diyerek güçlükle duyurmasından sonra, baba İbrahim Cesur’un evinin önünde ki parka inip dakikalarca orada kalarak oğlunun acısını yüreğine gömdü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Seydişehir Şehidini Bağrına Bastı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!