Başkan Koçer’den köpek katliamına tepki

featured

Gölcük Yaylası’nda bulunan sahipsiz köpeklere düzenli olarak yiyecek sağlayan Yalıhüyük Belediyesi ve ilçe halkı, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan habere tepki gösterdi.

Yaylanın bekçiliğini yapan köpeklere yiyecek götürdüklerini, bu çalışmayı her kış düzenli olarak yaptıklarını ifade eden Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, “Biz burada hayvanların yaşaması için mücadele ederken birileri Antalya-Karaman yolu üzerine ölü yada diri şeklinde köpekleri bırakıyorlar. Geçtiğimiz gün basına da yansıyan ayakları bağlanarak katledilen köpeklerin yerini tesbit ettik. Yaylamızda değil bu alan, Antalya Karaman yolu kenarına bariyerlerden ayakları bağlanarak uçuruma atılmış. Bu bir vahşettir. İnsanlık dışı bir olaydır. Bir de bölgede ilçemizin ve yaylamızın adı geçiyor.Bu doğru değil.Yayladan 5 km uzakta Antalya-Karaman karayolu üzerinde yol kenarından uçuruma atılmış.Biz yine rutin olarak yaylamızda yaşayan köpeklere yiyecek getirdik.Onların durumu gayet iyi.Zaten yaylada kalanlar var, köpeklere vermek üzere biz bazen onlara da yiyecek bırakıyoruz. Hayvan katliamı nerde ve nasıl yapılırsa yapılsın karşıyız.Biz bunu bir vahşet olarak görüyoruz. Kimse de bu yapılan katliamı Yalıhüyük ve Gölcük yaylamızı hedef göstermesin. Sorumluların bir an önce yakalanmasını istiyoruz.” dedi.

Yayla’da yaşayan Hasan Kıyak ise “Iki aile olarak biz gölcük yaylasında kalıyoruz .Burada yaşayan köpekler zaten hem halk hem de belediye tarafından besleniyor. Karayolu olduğu için bu yolu kullanmak suretiyle buralara köpekleri ölü yada diri bırakıp kaçıyorlar. Bu durumdan şikayetçiyiz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Başkan Koçer’den köpek katliamına tepki

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!