Yalıhüyük’te Dede Korkut Can Buldu

featured

Kutadgu Bilig Yalıhüyük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün “Uygulamalı Tiyatro” kursuna katılan kursiyerlerince Yalıhüyük İmam Hatip Ortaokulu bahçesi ve kütüphanesinde gerçekleşen programda kursiyerler; Bamsı Beyrek, Tepegöz, Boğaçhan, Deli Dumrul, Kantura gibi Dede Korkut hikâyelerini katılımcılara kostüm ve dekor uygulaması ile sundular.

Programın ikinci bölümünde ise okulun  Z-kütüphanesinde Kutadgu Bilig ve yazarı Yusuf Has Hacib tanıtılarak eserde  geçen özlü  ve  hikmetli sözler katılımcılara slayt  gösterisi  şeklinde sunuldu.

Programın her  iki bölümünü tamamını izleyen  İlçe  Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç; ‘’Öğrencilere uygulamalı olarak göstermek, onları motive etmek  için bende  kostüm giydim. Çok güzel bir program oldu. İnanıyorum ki öğrencilerimizin böyle uygulamalı faaliyetleri uzun süre hafızalarından silinmez. ’dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Halk Eğitimi Müdürü Mustafa Metli: “Türk Kültürünün ve düşünüşünün derin izlerini taşıyan Dede Korkut ve Kutadgu Bilig’i öğrencilerimiz daha yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Kendi öz kültürünü yakından tanıyan öğrencilerimiz özenti ve yabancı hayranlığından kurtularak milletinin büyüklüğünü kavrayacaktır. Kutadgu Bilig’deki değerleri kavrayıp içselleştirerek iyi bir insan olmanın yol ve yöntemini öğrenecektir. Kurs Öğretmenimiz Saliha Anıl’a ve öğrencilerine özverileri ve çabaları için kendilerine teşekkür ederim.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Dede Korkut Can Buldu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!