Minik kursiyerler 890 TL kurban bağışı yaptı

featured

Ahırlı İlçe Müftülüğü’nün açmış olduğu yaz Kur’an Kursu sonunda mezuniyet töreni düzenlendi.

4-6 Yaş grubu öğrenciler kendi aralarında topladıkları 890 TL parayı Diyanet Vakfı’na  vererek yurt içinde vekaletle kurban kesilmesini istediler.

Ahırlı Akkise Mahallesi düğün salonunda düzenlenen mezuniyet programının  açış  konuşmasını İlçe  Müftüsü İbrahim Korkmaz yaptı. Korkmaz; “Kursların 2019 yılı “Camiler çocukla dolsun, ahlakı Kuran”  temalı 20 adet kurs açtık. Bu kurslarımıza tüm mahallelerimizden 400 öğrenci katıldı.” dedi.

Kurs bünyesinde düzenlenen yarışmalarda başarılı olan  öğrencilere Kaymakam  Kadir Yurdagül ve  Belediye Başkanı  İsa  Akgül hediyeler  verdi.

Programda konuşan Kaymakam  Yurdagül; “Kırsal  bölgelerde  böyle  kursların önemi büyük. İlçe Müftülüğümüz  böyle  güzel başarlı  bir  kurs düzenlemiş. Taşrada  bir çok  çocuk yaz dönemlerinde  tarlalarda  çalışır.İlçemizde  ve  mahallelerinde  çocuklarımız büyük bir sayı ile  kursa  katıldı. Bu çok önemli bir çalışma. Emeği geçen İlçe Müftülüğümüze ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

Belediye Başkanı  İsa  Akgül de “Çocuklarımızın dinini öğrenmesi, camiyi öğrenmesi açısından yaz kuran kursları oldukça  önemli. Tüm mahallelerimizden katılım oldukça sevindiricidir. Belediye olarak her zaman  böyle  programlara  destek veriyoruz.” dedi.

Programda Kuran tilaveti, şiirler ve ilahiler okundu. Kursa katılan 4-6 yaş gurubu kursiyer çocuklar öğrendiklerini sahne de icra etti.

Mezuniyet programına  Kaymakam  Kadir  Yurdagül, Belediye Başkanı İsa Akgül, İlçe  Müftüsü İbrahim Korkmaz’ın yanı sıra  yanı sıra İlçe  Jandarma  Komutanı, İlçe  Emniyet amiri Kamu kurum ve  kuruluş temsilcileri, öğrenci velileri katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Minik kursiyerler 890 TL kurban bağışı yaptı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!