Kaymakam Kılınç yeni Eğitim-öğretim yılı mesajı yayımladı

featured

2019- 2020 Eğitim-öğretim yılına girmenin sevinci ve heyecanı içindeyiz. Körpe ve temiz yürekleri okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan yavrularımıza, okuluna yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza ve çok onurlu bir mesleği seçen öğretmenlerimize eğitim-öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum.

İnsan hayatında, aileden sonra en önemli basamak okuldur. Kişiyi hayata ve geleceğe hazırlayan, gelişme ve yetişme çabalarını başarıya ulaştıran, milli ve manevi değerlerimizi sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin arzu ve hedeflerimize ulaştıracak olan şüphesiz eğitim yuvasıdır.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı programlı çalışma, kararlı olma ve kendine güvenme yakalayacağımız başarının olmazsa olmaz şartıdır. Uzun bir yaz tatili yaparak dinlendiniz, yeni bir enerji ile yeni eğitim öğretim yılına başlayacaksınız.

Aileleriniz, öğretmenleriniz ve idarecileriniz olarak sizleri bilimi ve teknolojiyi kullanan, sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Yarınlarımızın umudu olarak sizlerden en büyük beklentimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmanızdır.

Zararlı ve kötü alışkanlıklardan kaçınınız. Sizler milletimizin ümidi ve eğitimimizin temel taşlarısınız. Geçmiş tarihinizle övünç duyunuz ve geleceğe güvenle bakınız.

Devletimizin ve ailelerinizin eğitim-öğretim alanında yaptıkları her türlü fedakarlık, çaba ve yatırım sizler içindir. Sizler başarıyı yakaladıkça, toplum ve aile olarak bizler de mutlu ve huzurlu olacağız ve geleceğimize o denli güvenle bakacağız.

Değerli öğretmenlerimiz; eğitimin temel taşı ve mimarı olan sizler, bu kutsal mesleğin onurlu bir üyesi olarak, öğrencilerimizin yetiştirilmesinde yapacağınız her türlü fedakarlık her türlü takdirin üstündedir. ” Dünyanın her tarafında toplumun en saygıdeğer unsurları şüphesiz öğretmenlerdir” diyen Baş Öğretmen Atatürk’ün işaret ettiği yolda çocuklarımızı yetiştirmede milli bir sorumluluk altında bulunduğunuzu asla ve asla hatırdan çıkarmayınız. Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bizler en değerli varlıklarımızı, çocuklarımızı, işlenmek üzere sizlere emanet ediyoruz. Onları en güzel şekilde yetiştireceğinizden, onlara sahip çıkacağınızdan, onları kendi yavrularınızdan ayırmayacağınız konusunda hiçbir tereddüdümüzün olmadığını bilmenizi isterim. Sizlere güveniyoruz. Bu konuda öğrencilerimizi geleceğe iyi hazırlayalım. Dolayısıyla çocuklarımızı millî ve manevi değerlerine sahip çıkacak şekilde, küresel sorunlara küresel çözüm üretecek şekilde yetiştirmenizi özellikle bekliyoruz. İnsanı insan olduğu için kucaklayacak bir kültürü, eğitimi onlara vermeliyiz. Bunu yapabildiğimiz takdirde ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar, şu an birlikte çözmeye çalıştığımız problemler önemli ölçüde ortadan kalkacaktır.

Ülkemizin bugünkü ulaştığımız noktada sizlerin büyük pay ve emeğinin olduğunun bilincindeyiz. Aziz milletimizin geçmişinde ve bugününde sizlerin birikimi, emeği ve izinin olduğunun idrakindeyiz.

Ülkemizin geleceği sizlerin sevgiyle ve şefkatle dolu yüreğinde olduğunu unutmayınız.

Saygıdeğer velilerimiz; özlediğimiz, hedeflediğimiz okul, öğrenmeyi öğrenen ve sevdiren, düşünen, araştıran, sorgulayan, bilgiyi kullanan, kendisiyle, çevresiyle ve değerleriyle barışık öğrenciler yetiştiren mekanlardır ve çocuklarımıza sunulan eğitimdir.

Eğitim-öğretim sadece ve sadece okulda cereyan eden bir süreç değildir. Eğitimin ilk başladığı yer ailedir, siz ve annelerin şefkat yüklü kucağıdır. Başarıyı yakalamada anne ve baba olarak çocuğunuzun eğitimi konusunda öğretmen ve okul yöneticileri ile sürekli diyalog halinde olmanız sizlerin de vazgeçilmez görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2019-2020 Eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmen ve velilerimize hayırlı ve verimli olmasını diliyorum. Yeni öğretim yılının tüm ülkemize ve özelde ilçemize  sağlık, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni ediyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Muhammed Deniz KILINÇ

Yalıhüyük Kaymakamı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç yeni Eğitim-öğretim yılı mesajı yayımladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!