Yalıhüyük’te geleneksel aşure etkinliği

featured

Yalıhüyük Belediyesinin geleneksel  olarak  düzenlediği Aşure  Programına Konya  İl  müftüsü Ahmet Poçanoğlu da katıldı.

Yalıhüyük  merkez cami önünde geleneksel  olarak düzenlenen aşure  programı  dualarla  başladı.Konya İl Müftüsü  Ahmet  Poçanoğlu,Kaymakam  Muhammed  Deniz Kılınç ve  Belediye  başkanı  Hasan  Koçer  vatandaşlara aşure dağıttı.

Proğramda konuşan  Kaymakam Muhammed  Deniz Kılınç ,Aşure paşlaşmanın,dayanışmanın,birlikteliğin ve  sevginin ifadesi ,bolluk ve bereketin simgesidir.Herçeşit  insançtan ,kültürden,etnik yapıdan insanda bir arayageldiğinde birlikte olduğunda aynı aşurede olduğu gibi bambaşka  bir güzellik kazanabilirler.Bizlerde  insana  insan  olduğu  için değer vererek ,birlik beraberlik  ve  kardeşlik içerisinde karşılıklı saygı çerçevesinde  birbirimize sevgi penceresinden  bakarak  güzel  bir  Türkiye,güzel  bir dünya oluşturabiliriz.’’  dedi.

Programı geleneksel  olarak  her yıl düzenlediklerini ifade den  Belediye Başkanı  Hasan Koçer’de konuşmasında;’’ Aşure, tarihsel süreçteki anlamının yanı sıra, onu güzel kılan başka anlamlara da sahiptir. Birçok farklı malzemenin bir araya gelmesiyle oluşmuş olması aslında bir toplumu da simgeler. Toplumları veye çeşitli grupları oluşturan bizler, insanlar, aynı karakterlere ya da fiziksel görünüşlere sahip değiliz. Fakat her birimizin farklılığı bir araya geldiğinde ortaya çok güzel bir ambiyans çıkabiliyor. Tıpkı bir aşure gibi.Aşurede emeği geçen İlçemiz kadınlarına teşekkür ediyorum.’’dedi.

Programa Kaymakam  Muhammed Deniz  Kılınç, Konya  İl  müftüsü Ahmet Poçanoğlu,Belediye Başkanı  Hasan  Koçer,Seydişehir,Bozkır,Ahırlı,Yalıhüyük ve çevre  İlçe  müftülerinin yanı sıra vatandaşlar  katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te geleneksel aşure etkinliği

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!