Kaymakam Kılınç’ın 10 Kasım mesajı

featured

10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 81. ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

Demokratik değerlerle oluşturulmuş en büyük eser olan Cumhuriyet başta olmak üzere elde ettiği başarıların tamamını Türk Milleti’ne mal eden Atatürk,mücadeleci kişiliği, düşünceleri ve ardında bıraktığı yıkılmaz eserleriyle düşmanlarının bile takdir ve saygısını kazanmış,

Milletimizin refahı için ömrünün son demlerine kadar durmaksızın çalışmış ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.

Çünkü O “Egemenlik kayıtsız ve şartsız Milletindir” derken,

Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet ederken Milletinin azmine, cesaretine, inancına ve kararlılığına güvenmiştir.

Türk Milleti de o eşsiz insanı unutmadığını ilke ve inkılâplarına bağlılık göstererek, dün Milli Mücadele’de ortaya koyduğu ruhla bugün yıkıcı, bölücü unsurlar karşısında Cumhuriyet’e ve Milli İrade’ye sahip çıkarak tüm dünyaya ilan etmiştir.

Ne mutlu ki bugün O’nun fikir, öngörü ve eserlerinden aldığımız ilham ile Türkiye’mizi dünya durdukça barış, huzur ve refah içerisinde yaşatmak ve yüceltmek için engel tanımaksızın yolumuza devam etmekteyiz.

İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yaş gününü kutlayacağımız 2023 yılına kadar adımlarımız daha da hızlanacak,

Ülkemiz daha da büyüyecek ve geleceğin Güçlü Türkiye’si mazlum milletlere umut, akan kan ve gözyaşlarını dindiren bir şefkat eli olacaktır.

Dolayısıyla Atatürk’ü anmanın ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürümekle, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve inkılâplarına, tam bağımsızlığa, Milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmakla mümkün olduğu asla unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Baş Öğretmen, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, O’na, Kahraman Silah Arkadaşlarına, Aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Mustafa Kemal Atatürk Diyor ki :’’

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.”

Milletimizin istiklali ve istikbali uğruna yaptıkları için O’na minnettarız.

Dünya var oldukça Türk Milleti O’nu kalbinin derinliklerinde sevmeye ve hayatın her alanında yaşatmaya devam edecektir.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun

Muhammed Deniz KILINÇ

Yalıhüyük Kaymakamı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç’ın 10 Kasım mesajı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!