Yalıhüyük Belediyesine trampa yolu ile 77 arsa devri gerçekleşti

featured

Konya’nın Yalıhüyük İlçesinde Bozkır yolu caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Amirliği’nin olduğu Yalıhüyük Belediyesine ait iki adet taşınmazın Çevre  ve şehircilik bakanlığına, Maliyeye ait 77 adet taşınmazın da Yalıhüyük Belediyesine trampası Yalıhüyük Tapu  Müdürlüğünde gerçekleşti.

Hazineye ait taşınmazların kadastro yolu ile edinildikleri imar planında hükümet konağı ve resmi kurum olarak ayırdıkları, İçişleri bakanlığının tahsis talebinde bulunması üzerine Hükümet konağı ve İlçe Emniyet Amirliği binasının bulunduğu, Yalıhüyük Belediyesine ait iki adet taşınmaz ile hazineye ait 77 adet taşınmazın Yalıhüyük belediyesine tahsis edilmek üzere 2886 sayılı devlet ihale kanunun 51. Maddesinin (g) bendi uyarınca başa baş trampasının belirtilen amaçla kullanılmak üzere verilmesi kararı alındı.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Koçer;’’ Çevre ve Şehircilik bakanlığımızla görüşmelerimiz neticesinde böyle bir karar ortaya çıktı. Mülkiyeti Belediyemize ait, Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet amirliğinin bulunduğu iki adet taşınmaz karşılığında belediyemize 77 adet taşınmazın trampasını yaptık.Aşağı  mahalle  sahil caddesinde Toki konutları,şehir ,konağı,Pazar yeri belediye  hizmet binası arasında kalan 500 m2 lik arsaların  uzun çalışmalar sonucunda trampa işlemini gerçekleştirdik. İmar planı içerisinde olan bu arsalar sayesinde vatandaşlarımızın yerleşim planı içinde tek tip projeli konut yapabilmelerinin de önünü açmış olduk. Gurbetçi vatandaşlarımızın ve İlçemizde ikamet eden  değerli hemşerilerimizin görüşleri alınarak arsa veya tektip  konut projesi şekilde yapılması ele alıp buna  göre Belediye  meclisimizle karar vereceğiz. İlçemize hayırlı olsun. ’dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük Belediyesine trampa yolu ile 77 arsa devri gerçekleşti

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!