Kaymakam Kılınç Miraç kandili mesajı yayımladı

featured

Kaymakam Muhammed Deniz Kılınç mesajında;’’Miraç ; Recep ayının 27. Gecesine Miraç gecesi denir. Kelime olarak ”göğe çıkma yükselme” anlamına gelmektedir.

Miraç olayı, Peygamber Efendimizin (s.a.v) Mekke’deki Mescid-i Haram’dan  Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiğini hadiseye verilen isimdir.

İsrâ ve Miraç olarak ifâde edilen bu ilâhî ikram, bütün beşerî perdeler kaldırılarak idrâklerin ötesinde ve tamâmen ilâhî ölçülerle gerçekleşen bir lutuftur. Meselâ, beşerî mânâda mekân ve zaman mefhûmu ortadan kalkmış, milyarlarca insan ömrüne sığmayacak kadar uzun bir yolculuk ve sayısız müşâhedeler, bir sâniyeden daha az bir zaman içerisinde vukû bulmuştur.

 

Hak Teâlâ buyurur:

“Kulunu (Muhammed’i) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.” (el-İsrâ, 1)

Akıllara hayret veren İsrâ hâdisesini yüceltme ve doğrulama; kalplerin temizlenmesine zemin hazırlamadır.

Miraç hadisesi, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in Cenabı Allah’ın yüksek huzuruna kabulü ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliştir.

Bizler, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede sevgili Peygamberimizin (sav) sadece gerçek imanla anlaşabilecek yolculuğunun anlamını kavramaya çalışarak, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Kendimiz, ailemiz, milletimiz ve tüm din kardeşlerimiz için dua etmeli, yetimleri ve kimsesiz çocukları gözetmeli, fakir ve yoksulların gönlünü hoş etmeliyiz.

Annelerimizi, babalarımızı ve büyüklerimizi unutmamalı, yapacağımız hayır ve dualarla onların gönüllerini kazanmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Miraç gecesinin bizler için yüce Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine mazhar olduğumuz, tüm insanlığın hidayetine, aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine vesile olmasını, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını diler, başta Yalıhüyüklü hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin Miraç Kandilini tebrik ederim.”

 

Muhammed Deniz KILINÇ

Yalıhüyük Kaymakamı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç Miraç kandili mesajı yayımladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!