Sokağa çıkma yasağına uyum Yalıhüyük’te rekor düzeyde

featured

İçişleri Bakanlığı’nın 65 yaş üstü sokağa çıkmayı kısıtlayan genelge sonrasında Yalıhüyük de bu yasağa uyma aranı %99 olduğu belirtildi.

65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar 21 Mart saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarını yasaklanmıştı.

Bu Yasağa Yalıhüyük İlçesinde çok yüksek oranda uyulduğu görüldü.

Edinilen bilgilerde Yalıhüyük’te 65 yaş üstü kişi sayısının 510 kişi olduğu öğrenildi.

Bu yaş sınırı üstünde bulunan 510 kişinin 9 ‘u 90 yaş üstü olduğu 80 yaş üzeri 75 kişi 426 kişinin ise 65-80 yaş aralığında olduğu belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında olan kişiler için 112.155.156 vefa hattı ve Belediyeyi arayan kişiler için hizmetler en üst düzeyde devam ettiği kaydedildi.

Belediye başkanı Hasan Koçer yasaklara azami derecede uyan vatandaşlara teşekkür ederek;’’ Belediye olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Yasağa uyan hemşerilerimizin oranı %99.un üstünde, bu çok güzel bir oran. Evinde Kal Yalıhüyük sloganı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz ‘’dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Sokağa çıkma yasağına uyum Yalıhüyük’te rekor düzeyde

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!