Kaymakam Kılınç Kadir gecesini kutladı

featured

On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecan ve coşkusunu tüm Müslümanlar olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de,

 

﴾1﴿ Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.

﴾2﴿ Bilir misin nedir Kadir gecesi?

﴾3﴿ Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.

4﴿ O gece melekler ve ruh, rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar.

﴾5﴿ O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.

mealindeki ayetle, bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir. Hiç şüphesiz bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır.

Kadr kelimesi sözlükte “güç, hüküm, değer, şeref” gibi anlamlara gelir. Özellikle Kur’an’ın bu gecede indirilmesinin geceyi şereflendirdiğini ve kadrini yücelttiğini ifade etmek üzere ona bu isim verilmiştir.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi;  başta Rabbimiz olmak üzere kendimizle, çevremizle ve bütün dünya ile ilişkilerimizi inanç, adalet, merhamet ve güzel ahlak üzere yeniden düzenlemek, kötülüklerden arınmak ve tövbe etmek için önemli bir fırsattır.

Hz. Âişe bu gecenin nasıl ihya edileceğini Hz. Peygamber’e sormuş, o da “Allahım! Sen affedicisin, affı seversin, beni affet! de” şeklinde cevap vermiştir.

Kadir Gecesi’nde Mükâfatların sınırsız olarak verildiği, kalplerin, duygu ve davranışların her türlü kötülükten arındığı, sevginin herkesi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanının bulunduğu Kadir Gecesinin, birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayım.

Allah’ın sonsuz rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu müstesna geceyi, hatalarımızın telafisi için bir fırsat olarak görmeli ve tüm insanlığın, kin, haset, nefret, korku ve ümitsizliğin olmadığı; güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın olduğu bir dünyada yaşaması için tüm içtenlikle dua etmeliyiz.

Maalesef tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de etkili olan yeni tip Koronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle bu sene ibadetlerimizi daha bireysel yapmak zorunda kaldık. Bu nedenle, bugün ayrıca insanlığın huzuru, sağlık ve sıhhati, sıkıntıların son bulması için de dua etmeyi unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve İslam âleminin Kadir gecesini tebrik eder; sıhhat, hidayet, barış ve huzur içerisinde Ramazan Bayramı’na erişmek dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Muhammed Deniz KILINÇ

Yalıhüyük Kaymakamı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kaymakam Kılınç Kadir gecesini kutladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!