Yalıhüyük’te 15 Temmuz etkinlikleri

featured

Yalıhüyük ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği kapsamında Cumhuriyet meydanındaki program şehitler için Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Merkez cami imamı Fatih Yıldırım’ın kuran tilaveti ile devam eden programda şiirlerin okunması İlahi ses sanatçısı Yusuf Karakuş’un ilahileri ile sürdü.

Yatsı namazı sonrası Devam eden programda İlçe vaizi Abdullah Bıçakcı hatim duası yaptı.

Alanda Konuşan İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç;15 Temmuz gecesi vatanımız kanlı ve vahşi bir saldırı ile büyük bir ihanet girişimine maruz kalmıştır. Bu hain girişim o gece aziz milletimizin şanlı direnişi ile yerle bir olmuştur. Vatanına milletine, bayrağına, devletine duydukları kutsal aşkı kuşanarak yola çıkan Karagözlü aşıklar gövdelerini siper ederek bu hayasızca akına dur dur demiştir. Millî iradeyi, hukuku, demokrasiyi ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan erler olmuşlardır. Bu erler gönüllerindeki sarsılmaz iman ile şahadet şerbetini için vatanlarına hayat vermişlerdir. Türk milleti 15 Temmuzda ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı çıplak eliyle mücadele vermiş, Yüreğindeki imanı ile hainlerin üzerine bir an bile tereddüt etmeden yürümüştür. Kurşunu göğsünde durduran başka bir millet yoktur. Tankı yumrukları ile durduran başka bir millet yoktur. Ölümün üzerine cesaretle giden başka bir millet yoktur. Artık hiç kimse bu millete ve bu milletin iradesine el uzatmaya cesaret edemeyecektir. Artık hiçbir güç bu topraklarda darbe yapmaya cesaret edemeyecektir. Bu millet her şeyini kaybeder ama vatanını kaybetmez. ’dedi.

Belediye Başkanı Hasan Koçer de konuşmada; ‘’15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, aziz milletimizin de hainlere karşı galip geldiği insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi tüm Türkiye’dir, milletimizin ta kendisidir.  15 Temmuz, milletimizin ortak değeri haline getirdiği bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, bayrak, ezan ve devlet mefhumlarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir gece olarak tarihteki yerini aldı.

Bugün buradaki coşkunuz, bu meydan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya bir şey hatırlatıyor. Buradan hep birlikte diyoruz ki; 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. ’şeklinde konuştu.

Halk müziği sanatçısı Muzaffer Sarı Kaya’nın seslendirdiği ağıtın ardından sahneye son olarak çıkan Yağız Ozan Mahlaslı Arif Yıldırım destanlı türkülerle izleyicelerin büyük beğenisini kazandı.

Programa İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç, Belediye Başkanı Hasan Koçer, İlçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Programın başından itibaren Yalıhüyük belediyesi üst düzey tedbirler alarak meydana giren herkesin ateş ölçerle ateşini ölçtü, Dezefektan dağıttı. Polis de maskesiz alana girilmesine ve sosyal mesafenin korunması noktasında kuş uçurtmadı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te 15 Temmuz etkinlikleri

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!